Nordic Cup: U16-landsholdet tabte til Norge – slutter som puljens 3’er

0
924
De danske og norske spillere hilser på hinanden før mandagens kamp. Foto: DBU
De danske og norske spillere hilser på hinanden før mandagens kamp. Foto: DBU
De danske og norske spillere hilser på hinanden før mandagens kamp. Foto: DBU

Det danske U16-landshold sluttede med et ærgerligt 4-0-nederlag til Norge i puljespillet ved Nordic Cup, som i disse dage spilles i Bohuslän i Sverige. Et stærkt spillende norsk kollektiv var foran med 3-0 allerede efter 18 minutter, og efter pausen udbyggede de norske piger føringen med endnu en scoring i det 53. minut.

Dermed slutter Danmark på tredjepladsen i puljen og skal nu spille placeringskamp onsdag mod Holland. Danmark kom ellers fint fra start i Nordic Cup med en 2-1-sejr over Finland i den første kamp i fredags, men lørdag blev det til et 1-0-nederlag til Tyskland, og mandag fulgte så nederlaget til Norge.

Tyskland vinder puljen og skal nu spille finale mod Sverige, der ligesom Tyskland vandt sin pulje med maksimumpoint og mandag rundede en stærk præstation af med at sønderbakke England med hele 5-1. Det skete på fire mål af Cassandra Korhonen, som scorede hattrick inden for de første 18 minutter, og hun kaldes nu et nyt svensk stjerneskud på damfotboll.com.

Norge har haft et blandet Nordic Cup. De tabte 4-0 til Tyskland i åbningskampen, men mandagens sejr over Danmark har fået smilene frem hos det norske landshold, som nu skal spille bronzekamp mod England.

”Det var en godt spillet kamp fra vores side. Det meste klappede og vi fik udbytte af de chancer, vi skabte. Det var et kollektiv, der slog Danmark. Pigerne stolede på hinanden og gennemførte taktikken til punkt og prikke,” lyder det fra norske U16-landstræner Lena Tyriberget til fotball.no.

Danmark stillede med følgende 11 til start mod Norge:

Christina Jensen, Laura Leth, Maria Møller Thomsen, Anne Katrine Hansen, Cecilie Nielsen, Ditte Høgsted, Lykke Schou, Matilde Lundorf, Kristine Dueholm, Mille Gejl Jensen, Line Kudsk.

I løbet af kampen blev Laura Frank, Cecilie Struck, Freja Klitgaard, Caroline Møller og Sofie Henriksen skiftet ind i stedet for Ditte Høgsted, Maria Møller Thomsen, Laura Leth, Kristine Dueholm og Cecilie Nielsen.

Læs mere om Nordic Cup på Kvindernes fodboldlandsholds facebookside.