DAGBOG FRA U19-LANDSHOLDET: Masser af mad, internet-krise og en vigtig sejr

2
2331
Næsten klar til kamp.
Næsten klar til kamp.
Næsten klar til kamp.

U19-landsholdet er i Aserbajdsjan for at spille EM-kvalifikationsturnering mod Ukraine, Cypern og Aserbajdsjan. På skift skriver spillerne dagbog fra turen til FODBOLD FOR PIGER. Dagens kapitel handler om mandag og er skrevet af Sarah Dyrehauge og Sofie Obel fra KoldingQ:

Vinden havde endelig lagt sig da vi stod op til dagens vigtige kamp mod værtslandet Aserbajdsjan. Dagen startede ud med den sædvanlige morgenvejning, for at sikre, at vi spiser nok og får nok væske indenbords. Efter vejning traskede vi af sted på den lange gåtur helt hen til poolen. Her fik vi udøvet den dejlige morgengymnastik for at få den værste træthed ud af kroppen, så vi kunne være helt klar til aftenens kamp.

Morgen ved poolen.
Morgen ved poolen.

Dernæst blev det tid til dagens vigtigste måltid, nemlig morgenmaden. Der skal nemlig fyldes godt op med mad, når man har så mange kampe og træninger på så få dage. Der skal også helst drikkes masser af vand for ikke at dehydrere i det varme klima. Det ses nemlig tydeligt på banen, at de andre lande lever af hvidt brød, croissanter og pandekager, og det resulterede dermed i et par kramper allerede efter 57 minutter. Hvilket skete for et par af de cypriotiske spillere i forrige kamp.

Da kampen først skulle spilles klokken 19 lokal tid, var der også rigeligt med tid til lektier og anden hygge i løbet af formiddagen. Desværre for de meget internetafhængige danske piger, svigtede det 5-stjernede hotels internet for en stund, og så var der for alvor dømt krise. Dog var der ikke langt tid til taktikmødet, hvor to af pigerne uheldigvis kom for sent, men her venter man ikke på nogle, og starter på klokkeslettet.

Sulten trængte sig på, og det var tid til frokost. Da maden ikke altid falder i god jord hos alle, er det heldigt for spillerne at Annie har medbragt det dejlige danske viking-rugbrød samt makrel i tomat. Så er der ingen der går sultne fra bords. Under middagen bragte Søren den fabelagtige nyhed, at vi måtte tilbringe 15 minutter i den frie natur fremfor at blive indenfor hotellets ellers så flotte vægge. Efter den vidunderlige gåtur i den friske luft var det tid til hvile i sengen med benene oppe.

Match-meal: Spaghetti med kødsovs.
Match-meal: Spaghetti med kødsovs.

Mad, mad, mad og atter mad. Så var det igen tid til mad. Denne gang stod den på det berømte matchmeal, som betyder spaghetti med kødsovs. Og det er noget vi er vilde med. Her blev der spist godt og alle var nu klar til kamp.

1 time og 50 minutter inden kampstart kørte vi så af sted mod stadion, hvor Cypern og Ukraine var i gang med deres anden kamp i turneringen. Vi fik lov til at se 10 minutter af kampen, hvorefter vi lavede vores sædvanlige ritualer inden kampen. Denne gang på et lidt udsædvanligt sted, nemlig under tribunen.

I omklædningsrummet var der lagt op til høj musik, snacks og god stemning, men vi måtte dog nøjes med den gode stemning og de gode snacks, da vi havde valgt at glemme højtaleren på hotellet 🙁 Det slog os dog ikke ud, da vores to målmænd endnu engang havde fået nyt spillertøj. Denne gang et yderst flot sæt i gult – også kaldt den gule førertrøje. Så var vi klar!!

Nyt målmandsdress.
Nyt målmandsdress.

Der blev sunget nationalsang og kampen blev fløjtet op. Nicoline Sørensen gjorde det til henholdsvis 1- og 3-0 med to flotte mål mens snigeren Tanya Arngrimsen fik scoret sit fjerde mål i turneringen til 2-0. Dermed blev det endnu engang til en dansk sejr på 3-0 over de ellers hårdt kæmpende aserbajdsjanske spillere. Kampen tidligere på dagen mellem Ukraine og Cypern endte 3-1, hvilket betyder, at der nu venter os en ’finale’ på torsdag i kampen om førstepladsen i gruppen, og dermed et bedre seedningslag videre i turneringen om en plads til EM i Israel til sommer.

Dedikation, mod, stolthed...
Dedikation, mod, stolthed…

Dagen sluttede af med en gang aftensmad, samt den obligatoriske kampafrunding, hvor kampens spiller kåres. Denne gang blev det vores anfører Stine Larsen. Fuldt fortjent efter en god kamp plus en konge assist. Tillykke til Stine 🙂

 

Kampens spiller!
Kampens spiller!

Skrevet af: Sarah Dyrehauge & Sofie Obel

Sarah & Sofie.
Sarah & Sofie.

2 COMMENTS

  1. Hej DBU og U19 piger – Denne dagbog er noget af det bedste siden opfindelsen af hjulet. Det er sjov og god læsning om livet bag selv kampene. At i vinder er jo selv klart. Så derfor er det, rigtig dejligt at læse her om jeres minutter-timer mellem kampene og jeres rutiner. Tak for en dejlig dagbog. Kaj Hansen (BIF)