DBU-formand: For lidt konkurrence i 3F Ligaen

3
1214
Brøndby og de andre tophold får for lidt konkurrence i 3F Ligaen, erkender DBU.
Brøndby og de andre tophold får for lidt konkurrence i 3F Ligaen, erkender DBU.
Brøndby og de andre tophold får for lidt konkurrence i 3F Ligaen, erkender DBU.

Det kniber gevaldigt med at få indfriet visionerne om en mere konkurrencepræget 3F Liga. Det erkender DBUs formand Jesper Møller i et interview i Politiken.

”Det var jo meningen med vision 2020, men der må vi bare erkende, at der ikke er sket så meget endnu. Det bliver så først med virkning fra 2015-2016,” siger han.

B93/HIK/Ryparken trak sig mandag fra 3F Ligaen efter et kaotisk forløb, hvor fodboldalliancen først mistede hele sit hold, der meldte sig ud i protest, og derefter måtte stille med et hold af ungdomsspillere, der tabte flere af sine kampe med tocifrede nederlag – senest 0-18 i weekenden til OB.

På den baggrund har Politiken spurgt DBU-formanden, hvordan det står til med elitefodbolden blandt kvinder, og Jesper Møller erkender, at man står overfor nogle store udfordringer.

”Kvindefodbolden struktur er jo ikke så udviklet som herrefodbolden, og så er der ikke tvivl om, at det her har noget med de kommercielle muligheder at gøre. Dansk kvindefodbold er stadig under udvikling. På breddesiden oplever vi stadig en forholdsvis stor tilstrømning, det kan vi se på medlemstallene, men det er på elitesiden at vi har de store udfordringer,” siger han.

Formanden for DBUs kvindeelitegruppe Mette Bach Kjær konstaterer, at ligaen lider under at det er svært at tiltrække sponsorer.

”Det er en udfordring med sponsorer, for hvordan får vi dem til at interesserer sig for det. Det kræver jo, at nogen vil se det, og at medierne skriver om det,” siger hun til Politiken.

Den store niveauforskel i ligaen er en af de store udfordringer, erkender også Mette Bach Kjær:

”Vi ville ønske, at ligaen var lidt mere konkurrencepræget, men der har været 8 hold i stedet for 10 hold de andre år, og det skulle der efter planen også være næste år, og så burde vi se lidt mere jævnbyrdighed. Men det vil formentlig stadig være Brøndby og Fortuna Hjørring, der trækker,” siger kvindeelitegruppens formand.

 

Støt FODBOLD FOR PIGER med et frivilligt abonnement. Hvem skal ellers skrive om dansk kvindefodbold?

3 COMMENTS

  1. Opret en nordisk liga ala Royal League og lad Hjørring og Brøndby spille mod de bedste hold fra Sverige og Norge. Så kan de andre hold spille om DM og vinderen kan evt få lov at spille kval kampe om at komme med i Royal League

  2. Tidligere blev det med promp og pragt annonceret, at Kanalsport vil dække 3F ligaen med minimum en Live-kamp om ugen og et opsamlingsmagasin mandag aften med uddrag fra weekendens kampe. Der blev også talt om reportager og feature-udsendelser omkring diverse DBU Ungdomslandshold for piger.

    Sørgerligt, at man nu blot kan konstatere, at dette ikke sker mere og at dækningen af diverse ungdomslandshold aldrig rigtig kom i gang.

    Seneste 3F-liga rapportage er fra 14.6.14 !!!!!

    Kunne Fodboldforpiger. dk ikke få en kommentar til dette fra Kanalsport og DBU.