U19-landstræner før EM-kval: Tror på holdet – men har respekt for modstanderne

0
727
"Vi har et meget talentfuldt hold," siger Søren Randa-Boldt.
"Vi har et meget talentfuldt hold," siger Søren Randa-Boldt.
“Vi har et meget talentfuldt hold,” siger Søren Randa-Boldt.

Så er det i næste uge det gælder for U19-landsholdet, som onsdag mødes til en let gang træning i Tårnby, inden turen går til Aserbajdsjan og den første kvalifikationsturnering frem mod EM 2015, der spilles i Israel 15.-27. juli.

Danmark spiller tre kampe mod hhv. Aserbajdsjan, Cypern og Ukraine, og landstræner Søren Randa-Boldt ser optimistisk på de danske muligheder for at vinde puljen – eller som minimum sikre sig en af de andenpladser, der giver adgang til den sidste og afgørende kvalifikationsrunde, der spilles til foråret. Der er 11 puljer, og de 10 bedste andenpladser går videre.

“Vi har et meget talentfuldt hold med de fleste spillende mere eller mindre fast i landets 3F klubber. De seneste års erfaringer viser, at det er opskriften på succes for at klare sig på øverste hylde ude i Europa,” siger Søren Randa-Boldt.

God optakt

Han kan se tilbage på en perfekt optakt. Ved en træningssamling i slutningen af juli vandt U19-landsholdet 4-0 over OBs 3F Ligahold. Derefter blev det 1-1 ved en testkamp i Slovakiet, hvor Danmark sendte et meget ungt hold, og endelig imponerede pigerne med dobbeltsejr over Irland på 4-0 og 2-0 i to testkampe, der blev spillet på Falster i august.

Søren Randa-Boldt understreger dog også, at Danmark bør have stor respekt for de tre kommende modstandere:

“De små Kvindefodboldslande udvikler sig med hastig fart rundt omkring i verden og det skal man være forberedt på, ellers står man lige pludselig med håret i postkassen og mangler nogle point. Ukraine bliver nok den største udfordring, men Aserbajdsjan er formentlig også stærke. De arrangerede U17-VM for to år siden, så holdet er sammenspillet og har VM-erfaring,” siger Søren Randa-Boldt til FODBOLD FOR PIGER.

Varmen venter

Samtidig venter der også andet end fodboldudfordringer.

“En stor udfordring på turen bliver den fremmede kultur og de 30-35 grader der pt. er i Azerbajdjan, men det er også en læring for de unge spillere på U-landsholdene,” siger Søren Randa-Boldt.

U19-landsholdet træner i Tårnby onsdag kl.13.00-14.30 inden afgang. Interesserede er meget velkommen til at overvære træningen.

Truppen til Aserbajdsjan:

 • Louise Ringsing, Brøndby IF
 • Stine Larsen, Brøndby IF
 • Naja Bahrenscheer, BSF
 • Rikke Læntver Sevecke, BSF
 • Tanya Arngrimsen, BSF
 • Nicoline Sørensen, FC Rosengård
 • Amalie Vangsgaard, Fortuna Hjørring
 • Siv Jørup, IK Skovbakken
 • Sofie Broch-Lips, IK Skovbakken
 • Thora Hansen, IK Skovbakken
 • Sarah Dyrehauge Hansen, KoldingQ
 • Signe Schioldan, KoldingQ
 • Sofie Obel, KoldingQ
 • Simone Andersen, Næsby Boldklub
 • Emilie Henriksen, OB
 • Maja Kildemoes, OB
 • Marie Maj Madsen, OB
 • Sara Thrige,  Team Viborg

Tegn et frivilligt abonnement på FODBOLD FOR PIGER. Hvem skal ellers skrive om dansk pige- og kvindefodbold???