Brøndbys træner: Tror Linköpings FC ligger fint til os

0
785
Brøndbys cheftræner Peer Lisdorf glæder sig over dagens lodtrækning til kvartfinalerne.
Brøndbys cheftræner Peer Lisdorf glæder sig over dagens lodtrækning til kvartfinalerne.
Brøndbys cheftræner Peer Lisdorf glæder sig over dagens lodtrækning til kvartfinalerne. Arkivfoto

Brøndbys cheftræner Peer Lisdorf er godt tilfreds med dagens lodtrækning til kvartfinalen i kvindernes Champions League. Brøndby møder svenske Linköpings FC, og det er en noget nær optimal lodtrækning, når alternativet kunne have været storhold som tyske Wolfsburg og franske Paris Saint-Germain.

”Det er fint, at det blev et svensk hold. Jeg har faktisk ikke set Linköping spille, men jeg vil umiddelbart tro, at de ligger fint til os, og så er tidspunktet (marts, red.) en fordel for os, fordi den svenske liga ikke er i gang endnu, mens vi på det tidspunkt vil have nået at spille to turneringskampe,” siger Peer Lisdorf.

Brøndby IF spiller i Linköping den 21. eller 22. marts med returkamp på Brøndby Stadion ugen efter. Forinden starter Brøndby forårsturneringen op i 3F Ligaen med en kamp mod KoldingQ den 15. marts og – sandsynligvis – en udsat kamp mod Team Viborg ugen forinden.

Svenske træningskampe

”Det er en fordel at have spillet et par turneringskampe, og desuden har vi mulighed for at arrangere nogle træningskampe mod svenske hold i februar. Vi har gode kontakter i Vittsjö, hvor Denise Reddy er blevet træner (tidligere 3F-træner i B93-HIK-Skjold), og vi kan vel også få en træningskamp i stand mod Rosengård FC,” siger Peer Lisdorf med henvisning til de svenske mestre fra Malmö, der også er videre til kvartfinalen, hvor de møder Wolfsburg.

”Rent geografisk er det også praktisk at det er et svensk hold. Det er nemt at komme til og det ligger så tæt på, at der vil være tilskuere fra os, der har lyst til at køre derop,” siger Brøndby-træneren, som også ser frem til at skulle møde et hold, der har tre danske profiler i truppen, hhv. Janni Arndt, Mariann Gajhede Knudsen og Pernille Harder. Sidstnævnte blev topscorer for sit svenske hold i Damallsvenskan, hvor Linköping sluttede på fjerdepladsen – 16 point fra topholdet Rosengård FC.

Ikke stort behov for forstærkninger

Brøndby går ind til forberedelserne som førerhold i 3F Ligaen, og Peer Lisdorf regner ikke med, at der skal hentes større forstærkninger til truppen henover vinteren.

”Vi har et forholdsvis ungt hold, som har gjort det rigtig godt i efteråret. Der er sindssygt god harmoni i truppen, hvor de nye er faldet godt til og hvor der er en god indstilling og motivation blandt spillerne. Holdet har udviklet sig støt og roligt i løbet af efteråret, hvor der er mange, der har fået spilletid, og jeg tror at det nuværende hold kan udvikle sig yderligere henover vinteren. Så jeg er ikke så forhippet på, at vi skal ud og hente en masse forstærkninger,” siger Brøndbytræneren.

Hvis Brøndby vinder samlet over Linköpings FC, skal danskerne i semifinalen møde vinderen af kampene Frankfurt – Bristol Academy.

Læs også: Brøndby klar til 1/4-finalen i Womens Champions League