Kvindedivisionsforeningen og DBU Kvindeelite enige: Lav U17 DM-ligaen om til U18 DM-liga til sommer

1
988
AaB og Brøndby spillede 16. august premierekamp i U17 DM-ligaen. Nu kan ligaen være slut fra sommerferien.
AaB og Brøndby spillede 16. august premierekamp i U17 DM-ligaen. Nu kan ligaen være slut fra sommerferien.
AaB og Brøndby spillede 16. august premierekamp i U17 DM. Nu kan ligaen være slut fra sommerferien.

Til sommer er det slut med U17 DM-ligaen i den nuværende form. Den skal i stedet afløses af en U18 DM-Liga eller af en U17 DM-liga, hvor det bliver tilladt at bruge op til fem spillere fra årgang 98.

I hvert fald hvis det står til DBU Kvindeelite og Kvindedivisionsforeningen. De to holdt sidste søndag et møde, og her blev de enige om, at Kvindeelitegruppen skal indstille til DBUs bestyrelse, at U17 DM-ligaen laves om fra sommeren 2015. Om det ender sådan, skal afgøres i DBUs bestyrelse den 25. april.

Indstillingen kommer efter en længere drøftelse mellem DBU Kvindeelite, som er et udvalg i DBU, og Kvindedivisionsforeningen, som repræsenterer licensklubberne.

Baggrunden er stor utilfredshed i klubberne med den nuværende opdeling i en U17 DM-liga og i regionale U19-ligaer. U19-ligaerne har langt fra fået det sportslige niveau, som der var lagt op til, og det har fået mange elitespillere fra årgang 97 til at stoppe med at spille elitefodbold.

Flere ungdomslandsholdsspillere har lagt elitefodbolden på hylden siden sommerferien, og der var udsigt til, at mange årgang 98-spillere ville gå samme vej, når de efter sommerferien skulle til at spille enten regional U19-fodbold eller rykkes op i seniorrækkerne.

”Begge parter anerkender, at den fra sæson 2014 igangsatte U19-række ikke har været et optimalt tilbud til eliteklubbernes elite-spillere, men tværtimod betydet et utilsigtet frafald af spillere, hvilket klubberne har dokumenteret via Kvindedivisionsforeningens indsamling af statistisk materiale,” skriver DBU Kvindeelite og Kvindedivisionsforeningen i et fælles brev, der fredag blev udsendt til licensklubberne i U17 DM.

De to parter ønsker derfor, at U17 DM-ligaen allerede fra sommeren 2015 ændres til en U18 DM-liga. Hvis det ikke er muligt på grund af det korte varsel, foreslår parterne, at U17-ligaen bibeholdes, men at der gives dispensation til, at man kan have op til fem årgang 98-spillere på banen af gangen.

Anbefalingen kommer midt i klubbernes arbejde med at søge licens til næste sæsons U17 DM-liga. Kvindeelitegruppen og Kvindedivisionsforeningen anbefaler derfor, at årgang 98-spillerne ikke skal indgå i vurderingen af klubbernes ansøgninger.

Som det hedder i indstillingen:

“Ændringen skal gælde for sæson 2015/16
– Da licensproceduren allerede er i gang, vil årgang 1998-spillere ikke indgå i den sportslige vurdering ifm. klubbernes licensansøgninger
– Det er i sidste ende DBU’s bestyrelse, som har kompetencen til at ændre turnerings-propositionerne for pige ungdoms DM-rækken, hvorfor det skal understreges, at ovennævnte endnu ikke er vedtaget”.

Indstillingen skal i første omgang behandles i udvalget for prof.fodbold den 16. marts. Derefter skal DBUs forretningsudvalg se på sagen den 13. april, og endelig skal den så op i DBU-bestyrelsen den 25. april

“Så snart DBUs bestyrelse har afgjort sagen, vil klubberne blive informeret om dette,” hedder det i brevet til klubberne, som er underskrevet af Mette Bach Kjær, formand for DBU Kvindeelite, og Kim Kjærhus, der er konstitueret formand for Kvindedivisionsforeningen.

1 COMMENT

  1. Jeg syntes de skal overveje at lave en u16 række også en u19 dm række. så ville spillere blive lidt ældre inden de skal spille senior og der er stadig 3 årgange til at dække holdet. også passer det med at u16 går i folkeskolen (enkelte efterskole) så klubber kan supplere med u15 spillere på det hold. og u19 holdet passer med årgangene i videregående uddannelse. og hvis pigerne skal læse eller ind på arbejdsmarked kan de vælge en seniorklub ud fra deres bopæl på det tidspunkt i livet.