Næsten ingen fodboldnyheder om kvinder hos Danmarks Radio

1
1186
Søndagens forårspremeire i 3F Ligaen fik, såvidt FODBOLD FOR PIGER kunnese, heller ingen omtale på dr.dk/sporten
Søndagens forårspremeire i 3F Ligaen fik, såvidt FODBOLD FOR PIGER kunnese, heller ingen omtale på dr.dk/sporten
Søndagens forårspremiere i 3F Ligaen fik, så vidt vi har kunnet se, heller ingen omtale hos DR.

Danmarks Radio laver masser af nyheder om fodbold, men næsten ingen af dem handler om kvindefodbold.

Det viser en optælling, som Kirsten Silberbauer i Herlev har lavet, og som nu er en del af en klage til Danmarks Radio over den licensfinansierede mediegigants manglende dækning af kvindesport.

Kirsten Silberbauer har undersøgt sportsdækningen på dr.dk over seks måneder fra april til september i 2014. I følge opgørelsen handlede kun 6,9 procent af sportsnyhederne på DRs hjemmeside om kvindesport i denne periode.

Kigger man alene på kvindefodbold, er andelen endnu mindre. Ud af 3733 nyheder om fodbold, som dr.dk bragte i løbet af de seks måneder, handlede kun syv om kvindefodbold. Det er 0,19 procent, mens fodboldnyheder om mænd dermed udgør 99,81 procent. Til sammenligning udgør piger/kvinder ca. 29 procent af spillerne i danske fodboldklubber.

”En så ringe dækning af kvindesport hører ikke hjemme i 2014-2015, og slet ikke på en public service kanal, som alle danskere både mænd og kvinder betaler licens til. Der bør derfor selvfølgelig også være sportsnyheder for både kvnder og mænd. Kvinder dyrker også sport og vil også gerne læse om deres sportsbegivenheder og se deres kvindelige sportsidoler, og både kvinder og mænd betaler lige meget i licens, så der bør derfor selvfølgelig også være en passende mængde af sportsnyheder for kvinder,” skriver Kirsten Silberbauer i sin klage til DR.

“Ringe kvindedækning strider mod DRs public service-forpligtelse”

Hun mener, at den ringe kvindedækning er i strid med Danmarks Radios public service-forpligtelse. I Public Service-kontrakten for Danmarks Radio, som i 2015 får 3,675 milliarder kroner i licenstilskud, står der, at ”DR skal i sine public service-udbud tilstræbe kvalitet, alsidighed og mangfoldighed” og at DR har ”ret og pligt til at tilbyde public service-indhold på alle relevante platforme til hele befolkningen”.

Kirsten Silberbauer nævner i sin klage flere eksempler på store kvindefodbold-nyheder, som Danmarks Radio ikke har bragt. For eksempel blev det 1. december omtalt, at tre spillere var indstillet til titlen verdens bedste kvindelige fodboldspiller i 2014, som uddeles i forbindelse med FIFAs Ballon d’Or. Men da kåringen fandt sted den 12. januar, så blev kun de mandlige vindere omtalt, fremgår det af klagen.

Og et andet eksempel: dr.dk/sporten skrev i efteråret, at ”dansk fodbold har ingen hold i Champions League”. Men på det tidspunkt var både Brøndby IF og Fortuna Hjørring stadig med i kvindernes Champions League.

3F Ligaen og Champions League bør dækkes

Kirsten Silberbauer opfordrer DR til at ansætte en journalist på dr.dk/sporten, der har specifik interesse i kvindesport. Hun anbefaler også, at der laves en fast plan over kvindesportsbegivenheder, der skal på programmet.

”Men det der ofte mangler er jo også lige præcis de gode historier inden for kvindesporten, og de gode historier indgår jo ikke i en fast plan,” fortsætter Kirsten Silberbauer, som bl.a. mener, at DR bør dække toppen af 3F Ligaen, de danske hold i Champions League, finaler og semifinaler i Champions Leauge og diverse slutrunder.

Klagen til Danmarks Radio følges op af en underskriftsindsamlingen og facebooksiden Mere Kvindesport i Medierne, hvor alle kan bakke op om initiativet.

1 COMMENT

  1. Vil Du også gerne se Kvindesporten dækket i medierne?
    så gå på facebook siden: mere Kvindesport i medierne og anmod om medlemskab af gruppen Kirsten Silberbauer vil bruge gruppen som et pressions middel imod medierne, for at få dem til at dække kvindernes sportspræstationer bedre..
    Kom allesammen gør gruppen kæmpestor!!!