Topspillere bliver UEFA-ambassadører for kvindefodbold

0
679
De fem UEFA-ambassadører: Lotta Schelin, Verónica Boquete, Steffi Jones, Camille Abily og Laura Georges. Foto: UEFA
De fem UEFA-ambassadører: Lotta Schelin, Verónica Boquete, Steffi Jones, Camille Abily og Laura Georges. Foto: UEFA
De fem UEFA-ambassadører: Lotta Schelin, Verónica Boquete, Steffi Jones, Camille Abily og Laura Georges. Foto: UEFA

Fire af Europas bedste kvindelige fodboldspillere skal fremover fungerer som UEFA-ambassadører for kvindefodbold.

Camille Abily, Lotta Schelin, Laura Georges og Veronica Boquete hører alle til blandt de absolut bedste i Europa, og de slutter sig til den tidligere tyske topspiller Steffi Jones, der for nylig blev udpeget som UEFAs første kvindelige fodboldambassadør.

De fem ambassadører skal arbejde sammen med UEFA om at inspirere og uddanne potentielle fremtidige kvindelige fodboldstjerner. Det skal ske via et særligt udviklingsprogram for kvindefodbold, som UEFA har iværksat.

“Kvindefodboldens niveau er steget markant over hele Europa det seneste årti, og UEFA er meget engageret i arbejdet med at videreudvikle niveauet i både de nationale ligaer og på europæisk plan. Vores udviklingsprogram er en måde, hvorpå vi kan arbejde sammen med de nationale fodboldforbund om at skabe de bedste betingelser for, at kvinder i alle aldre kan dyrke deres kærlighed til fodboldspillet. Det arbejde bliver nu endnu bedre, når vi tilknytter disse nye ambassadører, der alle har erfaring med fodbold på højeste niveau,” sagde UEFAs præsident Michel Platini, da de fire nye ambassadører blev præsenteret mandag i Paris.

Formanden for UEFAs komite for kvindefodbold, Karen Espelund:

“Udviklingen i kvindefodbolden betyder, at piger, der spiller fodbold, får stadig flere kvindelige topspillere, de kan se op til. Denne udvikling skubber vi nu yderligere på med de nye UEFA-ambassadører, der alle har viden og erfaring fra højeste niveau”.

De fem ambassadører skal deltage i forskellige UEFA-sponsorerede udviklingsturneringer og events i UEFA-medlemslandene. Her skal de videregive deres viden og erfaring til pigerne, oplyser UEFA.

De fire nye ambassadører optræder til dagligt i to af Europas bedste kvindeligaer, henholdsvis den franske og den tyske liga. Camille Abily og Lotta Schelin er holdkammerater i franske Lyon, mens Laura Georges spiller i Paris Saint Germain. Spanske Veronica Boquete, der indtil 2014 var holdkammerat med danske Line Røddik i svenske Tyresø, har siden 2014 været på kontrakt i den tyske storklub Frankfurt.

De fire nye ambassadører blev præsenteret i Paris mandag. Foto: UEFA
De fire nye ambassadører blev præsenteret i Paris mandag. Foto: UEFA