DEBAT: Vigtigt med en velfungerende U19-turnering

4
1590
Taastrups U19-piger fotograferet i vinter på en tur til Berlin.

Taastrup FC Piger har sendt denne kommentar til debatten om U17/U19: 

Nu blusser debatten igen omkring aldersinddeling i de ældste pigeårgange efter at der er meldt ud, at U-17 DM rækken kan benytte indtil 5 spillere fra årgangen før.

Taastrup FC Piger er helt på linie med Allerøds holdning og understøtter gerne de kræfter, der arbejder for at fastholde den nuværende inddeling fra U-15 til U-19.

Der er ingen tvivl om, at det på lang sigt er til gavn for både udvikling og fastholdelse af piger, at der også er en velfungerende U-19 turnering, hvor de piger, der føler eller har behov for yderligere udvikling kan finde et ståsted, inden overgangen til seniorfodbold.

Omvendt kan den virkelig talentfulde pige, som hidtil, blot rykke op på seniorniveau, såfremt dette vurderes hensigtsmæssigt.

Det virker også grænsende til det patetiske, når klubtrænere og andre hævder at det var skadeligt for udviklingen at indføre U-17 i stedet for U-18. Det ville bestemt klæde de pågældende, at tage ansvar for at netop deres klub ikke deltog i U-19 turneringen fra starten eller næsten endnu være, at  bakke op, for derefter at trække eget hold fra turneringen!

Vedr. frafald i årgang 97 har Taastrup FC Piger evnet at fastholde hele sin årgang uden større problemer, så det kunne måske være, at der er nogen, der bør kigge på sig selv i stedet for  at pege fingre af andre.

Foto: Taastrups U19-piger fotograferet i vinter på en tur til Berlin.

4 COMMENTS

 1. Det er mig en gåde at man ikke laver en online survey for dem det virkelig drejer sig om nemlig spillerne hvordan har de det med omlægingerne og hvad vil de ønske og handle i fht. mulighederne i deres turneringer. så kunne man lave et valg på grundlag af viden om spillergrundlaget istedet for skrivebords formodninger.
  Er der iøvrigt nogen der har gjort sig overvejelser om at man kunne have lavet u19 til en u20 eller u21 række istedet, de kvinder der er klar til senior bold tager jo skridtet op uanset om de er u17 eller u19.

 2. U19 er spild af tid, tilbage med u18 DM + en u16 række. Fastholdelse er netop oprykning til senior som u19, der er noget at spille om. Man skal bare rykke holdet samlet op i stedet for at blande med meget ældre spillere. Det er vrøvl at bruge fastholdelse som argument for u19. Frafald sker når det ikke er sjovt længere.

 3. Jeg læser begge indlæg som, at der er plads til U19 fodbold på pigeniveau, hvis man bare laver det spændende og giver en vis form for dispensation til ældre spillere.
  Jeg har i flere år nu, argumenteret for at man skulle lave en fleksibel U19 række, hvor man f.eks. måtte bruge 3 markspillere og en målvogter der var op til 3 år ældre. Måske skal man i starten gøre det helt frit hvor gamle de ældre spillere må være. Så kan man senere, hvis det er nødvendigt og når rækken fungere ændre antallet nedad indtil man har en ren U19 række.
  Jeg er samtidig helt enig i at turneringsudbuddet er meget vigtigt og det skal have kvalitet hele vejen rundt.
  Alt dette kræver dog at Foreningen af LokalUnioner (FLU) taler sammen og skaber løsninger der passer til virkeligheden i stedet for stædigt at holde fast i den måde man har drevet turneringer de sidste mange år.
  Uden fleksibilitet kommer vi ingen steder og det er KUN lokal unionerne der kan hjælpen med dette og det skal ske i fællesskab over hele landet. Vi skal ikke have flere tiltag der kun laves i DBU Sjælland og ikke i resten af landet.

 4. Jeg syntes stadig de skal overveje at lave en u16 række også en u19 dm række. så ville spillere blive lidt ældre inden de skal spille senior og der er stadig 3 årgange til at dække holdet. også passer det med at u16 går i folkeskolen (enkelte efterskole) så klubber kan supplere med u15 spillere på det hold. og u19 holdet passer med årgangene i videregående uddannelse. og hvis pigerne skal læse eller ind på arbejdsmarked kan de vælge en seniorklub ud fra deres bopæl på det tidspunkt i livet. også passer det også med landsholdsinddelingen u16-u17-u19.
  Prøv at tænk mit forslag til enden. hvis du har en u19 dm og en u19 øst og u19vest og u19 a, med 3 årgange så har klubberne alle muligheder for at samle hold og derefter levere spillere til deres seniorhold bagefter. og de spillere de har i deres u19 trup har de i 3 år mens de går på uddannelse. og når spillerne flytter til storbyerne for at læse videre har de chancen for at starte i en seniorklub hvor de passer ind i nivo. eliten i u19dm kan jo stadig sende de bedste 3je års op og prøve krafter med senior og u16 spiller kan stadig hjælpe på et u19 hold.
  Jeg mener at her har du elite og brede dækket ind. det passer til det danske skolesystem og pigerne har ikke så nemt ved at droppe ud for de er startet sammen med deres venner.