Fhv. Brøndby- og Frankfurt-angriber: Brøndby har en chance

0
1251
Lise Munk i aktion for Brøndby i en Champions League-kamp i 2012. Foto: John Jessen Hansen
Lise Munk i aktion for Brøndby i en Champions League-kamp i 2012. Foto: John Jessen Hansen
Lise Munk i aktion for Brøndby i en Champions League-kamp i 2012. Foto: John Jessen Hansen

Hun har banket mål ind for både Brøndby og Frankfurt, så den danske angriber Lise Munk kender om nogen de to hold, der søndag spiller den første af to semifinaler i kvindernes Champions League.

25-årige Lise Munk, der også har en fortid i Fortuna Hjørring og har spillet 27 landskampe, har i dag kontrakt med den tyske 2. bundesliga-klub 1. FC Köln. Herfra har FODBOLD FOR PIGER interviewet hende om semifinalen, og Lise Munk mener, at Brøndby har en mulighed, selv om Frankfurt er favoritter:

”På papiret burde Frankfurt være favoritter. Men jeg vil absolut ikke afskrive Brøndby. Jeg ved, at de har et hold som har vist stor styrke på nationalt og internationalt plan,” siger Lise Munk.

Hvordan bør Brøndby gribe opgaven an?

”Der er altid en defensiv og offensiv mulighed. Hvis jeg var Brøndby ville jeg prøve at ’overraske’ med en offensiv tilgang. Frankfurt bryder sig ikke om at blive mødt højt på banen, så man forstyrrer deres ellers gode opbygningsspil. Det er selvfølgelig med en smule risiko at lægge et højere pres på Frankfurts bagkæde, men jeg tror på at det kan være nøglen til succes. Derudover skal Brøndby udnytte kontra-mulighederne. Frankfurt spiller med fem i bagkæden, altså med to ultra-offensive backs og det giver naturligt plads og muligheder i omstillingerne”.

1. FFC Frankfurt. Ni ud af ti spillere i truppen er fuldtidsprofessionelle.
1. FFC Frankfurt. Ni ud af ti spillere i truppen er fuldtidsprofessionelle.

Hvad er Frankfurt for en klub sammenlignet med Brøndby?

”Frankfurt har et hold bestående af 90 % fuldtidsprofessionelle spillere. Det giver naturligt et helt andet træningsmiljø. Alle spillere er 100% klar til de to daglige træningspas”.

Hvad er det for en udvikling Frankfurt er inde i i disse år?

”De har fået mere konkurrence i toppen af ligaen. Wolfsburg og Bayern München har oprustet og har suget mange nationale og internationale topspillere til sig. Det har gjort det nødvendigt for Frankfurt at kigge på yngre talenter, som endnu ikke har nået sit topniveau”.

Frankfurts Celia Sasic.
Frankfurts Celia Sasic.

Hvem er profilerne, som du ser det?

”Det er svært at fremhæve profiler på et hold bestående af næsten kun landsholdsspillere fra hele verden. Men Brøndby skal holde ekstra øje med Celia Sasic, som er topscorer i den tyske bundesliga. Hun er altid målfarlig og en irriterende angriber at skulle dække op.

Så er der Dzsenifer Marozsan. Hendes teknik er i absolut verdensklasse, hun er en spilfordeler med stort overblik og har en meget veludviklet skudteknik.

Jeg vil også fremhæve Simone Laudehr. Hun har spillet en super sæson i Frankfurt og ikke mindst på det tyske landshold. Hun er hurtig, driblestærk, hovedstødsstærk og god med begge ben”.

Blandet ophold i Frankfurt

Den første semifinale spilles på Frankfurts hjemmebane, Stadion am Brentanobad, hvor holdet samler fra 1000 og op til 5000 tilskuere til sine kampe. Her fik Lise Munk selv debut i 2012, og hun havde to år i klubben, hvor en langtidsskade dog kostede mange måneders pause.

”Mit eget ophold i klubben var lidt blandet. Hele eventyret startede godt, men så blev jeg desværre skadet og var ude i 15 måneder. Efter så lang en skadespause, valgte jeg at skifte klub da jeg havde brug for meget kamptræning for at komme tilbage på mit niveau. Men jeg var glad for den tid jeg havde i Frankfurt, og det var superfedt at prøve at være fuldtidsprofessionel fodboldspiller og kun at skulle fokusere på mit fodbold”.

Lise Munk har siden 2014 spillet i 1. FC Köln, hvor hun er holdkammerater med landsholdmålmand Stine Lykke. Foto: 1. FC Köln
Lise Munk i 1. FC Köln, hvor hun er holdkammerat med landsholdsmålmand Stine Lykke. Foto: 1. FC Köln

Hvordan ser du niveauforskellen mellem tysk og dansk kvindefodbold?

”Jeg vil sige, at der stadig er en stor forskel på tysk og dansk kvindefodbold. Ligaen er bedre, alle hold kan egentlig slå alle. Derudover bliver kvindefodbold bare taget mere seriøst hernede og er rigtig respekteret blandt befolkningen,” siger Lise Munk.

Frankfurt-Brøndby spilles søndag kl. 14 og kan ses på tysk Eurosport. Returkampen spilles lørdag den 25. april kl. 12 på Brøndby Stadion og live-transmitteres af DR.

Lise Munk i Tyskland, hvor hun ved siden af fodbold er ved at færdiggøre en bachelor i sportsmanagement.
Lise Munk i Tyskland, hvor hun ved siden af fodbold er ved at færdiggøre en bachelor i sportsmanagement.

FAKTA: LISE MUNK

  • 2006–2011: Fortuna Hjørring
  • 2011–2012: Brøndby IF
  • 2012–2014: 1.FFC Frankfurt
  • 2014– : 1. FC Köln