U17 DM: To gange straffe og sejr til AaB over Fortuna

0
1212
AaB-spillerne på vej ind til lørdagens kamp i Hjørring.
AaB-spillerne på vej ind til lørdagens kamp i Hjørring.
Foto: AaB.

Tredje gang blev lykkens gang for AaB, da nordjyderne i weekend spillede lokalopgør mod Fortuna Hjørring i U17 DM Ligaen.

To gange tidligere i denne sæson har Fortuna vundet over AaB, hhv. med 3-5 i turneringen og 0-2 i pokalen. Men lørdag var AaB stærkest, og med en sejr på 4-1 i Hjørring holder pigerne fra Aalborg fat i 6. pladsen, dog skarpt forfulgt af FA København, der lørdag vandt 3-2 ude over Brøndby.

AaB kom foran allerede efter to minutter på et langskud af Beate Marcussen, og knap 20 minutter senere blev det 2-0, da Mie Kolding blev nedlagt ulovligt i feltet og anfører Marie Olesen sendte straffesparket sikkert i kassen.

I anden halvleg var AaB tæt på at bringe sig yderligere foran, men et par store chancer blev misbrugt og i den anden pressede Fortuna på. Ifølge AaBs referat var det kun et par store redninger af AaB-keeper Cathrine Rex, der forhindrede Fortuna i at udligne, men til sidst kunne forsvarsværkerne ikke holde længere. AaB-forsvaret fik ikke clearet en bold ordentligt, og Fortuna Hjørrings Annica Schreiber kunne reducere til 1-2 ved at banke bolden op under overliggeren.

Derefter lugtede det gevaldigt af udligning i Hjørring, men pludselig slog AaB til i den anden ende. Emma Snerle, der er årgang 2001, var blevet skiftet ind på toppen, og hun fangede en høj bold på kanten af feltet, som  efter et par driblinger blev sendt i mål til 1-3. I overtiden blev samme Emma Snerle fældet i feltet, og derefter kunne anfører Marie Olesen med sin anden steraffesparksscoring gøre det til 1-4.

AaB spiller næste gang søndag den 10. maj, hvor modstanderen  er Skovbakken, mens Fortuna Hjørring på mandag skal op mod topholdet Team Viborg. Nederlaget til AaB betyder, at Fortuna fortsat har 23. point på 8. pladsen.

Emma Snerle - scorede til 3-1.
Emma Snerle.