U19-landstræner efter EM-kvalifikation: Nu går vi efter semifinalen

0
628
Glade danske spillere og trænere fejrer EM-kvalifikationen efter sejren over Holland. Foto: DBU

Drømmen er en semifinale, når U19-landsholdet til juli rejser til Israel for at spille EM-slutrunde for U19-landshold. En semifinale giver nemlig automatisk kvalifikation til U20-verdensmesterskabet, som næste gang spilles i østaten Papua Ny Guinea, der ligger nord for Australien

”Det ville da være fantastisk at kvalificere sig til U20-VM, og det er ikke helt urealistisk,” siger U19-landstræner Søren Randa-Boldt.

FODBOLD FOR PIGER taler med ham fredag aften – præcis 24 timer efter, at U19-landsholdet har vundet sin pulje ved Elite Round i Holland og dermed sikret sig kvalifikation til EM-slutrunden.

Søren Randa-Boldt er mere end tilfreds med præstationen ved Elite Round. De danske piger vandt alle deres tre kampe, og holdet satte trumf med en 1-0 sejr i den sidste kamp over Holland. En kamp der havde revanche over sig, eftersom Holland med en scoring i overtiden var skyld i, at U17-landsholdet ikke kom med til sidste års EM.

“Fantastisk præstation”

”Spillerne har præsteret helt suverænt, og det var fantastisk at slå Holland. De havde 9-10 af de spillere med, som sidste år blev U19-europamestre, og det gjorde præstationen særlig flot. Vi havde en plan om at presse dem højt fra starten, og det lykkedes. Vi scorede allerede efter fem minutter, hvorefter det blev en lidt underlig kamp. De havde vel bolden to tredjedel af tiden, men de manglede en plan B. De kom med det samme igen og igen, og vi formåede at holde dem fra chancer,” siger Søren Randa-Boldt.

Spanien, Sverige, Frankrig, Tyskland, England, Norge og værtslandet Israel er også kvalificeret, og det er så godt som alle stærke modstandere.

”Der er ingen fribilletter, måske bortset fra Israel. Favoritterne er Frankrig og Tyskland, der begge er utroligt stærke,” siger Søren Randa-Boldt.

Han mener dog, at Danmark har muligheder.

”Vi skal blive farligere i vores afslutningsspil, og så skal vi bygge videre på vores omstillingsspil, hvor vi er giftige og kommer hurtigt til afslutninger. Kan vi det, så er der gode muligheder,” siger han.

U19-landstræner Søren Randa-Boldt.
U19-landstræner Søren Randa-Boldt.

Varmen venter

EM-slutrunden spilles 15.-27. juli i Israel, så der venter de danske spillere en meget varm oplevelse. Kampene skal dog spilles om aftenen, så Søren randa-Boldt forudser nogle forhold som ved U19-EM i Tyrkiet i 2012, hvor kampene også blev spillet sent.

”Det var okay, men om dagen var det så varmt, at man ikke kunne foretage sig ret meget. Vi skal i verdens bedste form, for det er vigtigt for at kunne klare sig i varmen, og så skal vi gerne derned så tidligt som muligt, gerne fem-seks dage før, så spillerne kan vænne sig til forholdene,” siger Søren Randa-Boldt.

Individuelle træningsprogrammer

Der vil nu blive lavet et individuelt træningsprogram for hver spiller i samarbejde med en fysisk træner, og derefter vil Søren Randa-Boldt i de kommende uger tage rundt til klubberne for at tale med spillere og deres træner om forberedelserne.

”Når 3F Ligaen slutter, så skal pigerne holde helt i fri i en uge og så skal de i gang med træningen. Forhåbentlig kan vi holde en række træningssamlinger i slutningen af juni og starten af juli, og jeg håber at kunne få arrangeret to testkampe med en af de modstandere, vi ikke kommer i pulje med. Men der er en del logistik, der skal på plads, blandt andet er der seks af spillerne, der bliver studenter i den sidste uge i juni,” siger Søren Randa-Boldt.

Læs også: DAGBOG FRA U19-LANDSHOLDET: “Hvem var det der vandt i dag – det var dem fra Danmark af…”