Lyngs Idrætsefterskole vandt skoleligaen

0
797

For tredje gang på fire år har Lyngs Idrætsefterskole vundet Skoleligaen i fodbold, som er en landsdækkende turnering for skoler, der har en fodboldlinje.

På Monjasa Park i Fredericia vandt Lyngs sidste uges Semi- og Finale-stævne mellem de fire bedst placerede skoler. I semifinalen blev det til 1-0 over ISI Idræftsefterskole fra Ikast, og i finalen blev det endnu 1-0-sejr. Denne gang over Gundslevholm Idræftsefterskole, der slog Hjalleseskolen 2-1 efter forlænget spilletid.

Lyngs Idrætsefterskole spillede sig i Semi-og Finalestævnet via en kvartfinale-sejr på 4-2 over BGI Akademiet efter forlænget spilletid.

”Vi går lige så meget op i pigefodbold som i drengefodbold. Vi tager det meget seriøst og har fokus på både at udvikle pigerne individuelt og som hold. Vi træner,” fortæller Keld Østergaard, der er afdelingsleder for Idræt på skolen, træner for pigerne og i øvrigt kommende 3F-træner i Team Viborg.

Lyngs Idrætsefterskole ligger i Thyholm i Nordvestjylland, og fodboldlinjen har piger, der spiller fodbold i Lemvig, Majrup, Vildbjerg og FC Thy. Der trænes fodbold på skolen fire gange om ugen, hhv. to gange morgen/formiddag og to gange eftermiddag, foruden pigernes træning i deres klub.