2000 tilskuere og tv til Anna’s finale i USA

0
922

Kvindefodbold er meget større i USA end i Danmark. Spørg bare danske Anna Tørsløv, som er ved afslutte et ophold som udvekslingsstudent på en high school i Chigaco.

16-årige Anna, der spiller i FA København / B93, har siden efteråret været fast spiller på Neuqua Valley High Schools fodboldhold. Hun har scoret flere mål, hvoraf det ene blev kåret til månedens sportspræstation på en lokal tv-station, og nu har hun været med til at spille sit hold i finalen i statens high school-turnering.

Anna scorede i semifinalen, men måtte sammen med holdkammeraterne nøjes med andenpladsen, da det blev til et nederlag i finalen til et hold, der er rangeret som nummer tre i USA. Men både semifinale og finale har været kæmpe oplevelser for Anna, som snart vender hjem til Danmark, hvor hun starter på Gefion Gymnasium i København, hvor hun skal gå på den særlige Team Copenhagen ordning

”Apropos den manglende opmærksomhed til kvindefodbold i Danmark, så blev både finalen og semifinalen vist i fjernsynet og med 2 speakere, der havde gjort deres hjemmearbejde om holdenes piger, og grafikken var som til en professionel herrekamp og med et par tusind tilskuere til finalen,” fortæller Annas mor, Teresa Egehoved Tørsløv, til FODBOLD FOR PIGER.

I forbindelse med finalen blev der lavet en artikel til den lokale avis om Anna, der under opholdet i USA har boet hos sin træners familie.

Artiklen om Anna kan læses her.