OB måtte spille to kampe samme dag

2
1285

Hvis OBs U17 DM-piger så ekstra trætte ud efter lørdagens turneringskamp i Viborg, så var det med god grund.

De 14 piger i OB-truppen havde ikke kun spillet sæsonens sidste kamp, som endte med en 5-1 sejr til Team Viborg, som dermed blev Danmarkmestre. Samme dag havde de også spillet finale i den fynske pokalturnering mod Næsby.

Det var nemlig ikke lykkedes at flytte pokalfinalen. Derfor måtte OB starte lørdagen med at spille finale kl. 9.30 på Odense Atletikstadion, hvorefter de drønede i bus til Viborg Stadion, hvor kampen mod Team Viborg skulle spilles kl. 13.00.

”Vi nåede dog først frem kl. 13.25, fordi pokalfinalen gik i straffesparkskonkurrence, og derfor måtte kampen udsættes til klokken 13.30,” fortæller Jeppe Abel, cheftræner for OB, til FODBOLD FOR PIGER.

Stolt af spillerne

OB tabte pokalfinalen med 6-7 til Næsby, som fik udlignet i overtiden, og de kom hurtigt bagud i Team Viborg. Men OB-pigerne holdt modet oppe, og bagefter var Jeppe Abel mere end stolt af sine spillere.

”Jeg har kun ros til pigerne. Det er klart, at det var svært at motivere dem, efter at de havde tabt en pokalfinale på straffe. Men selv om de kommer bagud efter ti minutter, så bliver de ved med at arbejde hårdt, og de bliver ved med at prøve at spille fodbold, og det lykkes også at score til sidst. Så jeg synes, det er med æren i behold, at vi taber 5-1,” siger Jeppe Abel, som stillede med samme trup på 14 spillere i begge kampe.

“Uværdigt med to kampe samme dag”

Ligeså imponeret han er af sine piger, lige så ærgerlig er han over, at det var nødvendigt at spille to kampe samme dag.

OB-træneren synes det er synd for sine spillere. Men han synes også det er synd for både Team Viborg og Skovbakken. De var nemlig begge afhængige af resultatet af Team Viborg-OB. Hvis Team Viborg vandt, ville de sikre sig DM-guldet, men hvis de tabte og Skovbakken samtidig vandt over Hillerød, så ville guldet gå til Skovbakken.

”Jeg synes det uværdigt at en kamp, der har så stor betydning, skal foregå på den måde. Men kampen kunne ikke flyttes, og vi synes ikke, at vi kunne trække os, når den havde så stor betydning, og når Viborg havde planlagt et større arrangement med medaljeoverrækkelse. Derfor var der ikke andre muligheder,” siger Jeppe Abel.

At det overhovedet kunne lade sig gøre at spille de to kampe med så kort mellemrum, skyldtes også en stor indsats fra spillernes forældre.

”Lige så snart pausen var slut i pokalfinalen, gik forældrene i gang med at pakke bussen, så vi kunne køre, så snart kampen var slut. Det betød så desværre også, at der ikke var ret meget tid til medaljeoverrækkelse,” siger OBs træner.

FOTO: OBs Michelle Hannibaldsen, her i en kamp sidste år mod Brøndby, scorede for OB i Viborg.

2 COMMENTS

  1. Flot arbejde af Jerpe og pigerne, men godt nok dårligt at det ikke kunne gøres på en anden måde. Unionerne havde aldrig ladet dette ske på drengesiden, hvor er det bare trist, men flot kæmpet, og stort tillykke til Viborg og Næsby med titlerne.