Fem vigtige dage for Fortuna Hjørring

0
1108

Pokal, sølv og Champions League-deltagelse – eller bare bronze og ingen pokal? De næste fem dage bliver afgørende for, om Fortuna Hjørring  får en god eller dårlig afslutning på årets 3F Liga.

Fredag eftermiddag kl. 15 spiller Fortuna Hjørring finale i kvindernes pokalturnering mod Brøndby IF, som i sidste uge sikrede sig mesterskabet foran netop Fortuna. Hvis Fortuna derfor skal have en pokal i år, skal det være i eftermiddag på Brøndbys bane 2.

Men samtidig er 3F Ligaens slutspil inde i en afgørende fase. Der er to runder tilbage, og Fortuna Hjørring kan lige nu risikere, at de bliver overhalet på andenpladsen af KoldingQ, som dermed løber med sølvmedaljer og den eftertragtede Champions League-deltagelse.

Hvis det skal forhindres, skal Fortuna Hjørring vinde næste kamp i slutspillet mod Skovbakken. Den kamp skulle have været spillet allerede på søndag, men efter aftale mellem de to klubber, er kampen nu flyttet til på tirsdag. Var det ikke sket, havde Fortuna Hjørring muligvis valgt at stille med et reservehold til dagens pokalfinale.

“Da Fortuna er inde i et meget snævert opgør med Kolding Q om ligaens andenplads og dermed plads i Champions League, var det inde i overvejelser at opgive landspokalen, stille med et ”reservehold” i Brøndby, og så være på toppen til kampen mod Skovbakken,” skriver klubben på sin hjemmeside.

Føler sig svigtet af turneringsudvalget

Her lægges der ikke skjul på, at klubben er utilfreds med DBUs turneringsudvalg, som havde valgt at placere en vigtig slutspilskamp bare 48 timer efter pokalfinalen. At det er lykkedes at få kampen flyttet, skyldes kun velvilje fra Skovbakkens side, og Fortuna har måttet betale en pris for flytningen: Kampen er rykket fra hjemmebanen i Hjørring til Skovbakkens hjemmebane i Aarhus.

“Selv om vi føler os svigtet af turneringsudvalget, skal det ikke påvirke indsatsen på banen. Vi tager til Brøndby for at hente pokalen med hjem til Hjørring, og så er vi igen sat op til at hente alle tre points i Aarhus på tirsdag,” siger cheftræner Brian Sørensen til hjemmesiden.

Fortuna Hjørring har 40 point i slutspillet, mens KoldingQ har 36 point. Der er to runder tilbage, og Fortuna møder i sidste runde Brøndby, som i næstsidste runde spiller mod KoldingQ. Fortuna kan dermed også sikre sig sølvet, hvis Brøndby slår KoldingQ på tirsdag.

FOTO: Fortuna Hjørring med sølvmedaljer på Brøndby Stadion den 9. juni 2012. I dag kan Fortuna-spillerne sikre sig pokalguld i Brøndby – og på tirsdag gælder det så sølvmedaljerne i 3F-Ligaen. Foto: FODBOLD FOR PIGER