Fortuna Hjørring tabte men får DM-sølv

0
1292

Et træt Fortuna Hjørring-mandskab tabte tirsdag aften den næstsidste kamp i 3F Ligaens slutspil. Alligevel var der en del glæde i bussen hjem fra Aarhus, hvor holdet havde tabt 1-0 til Skovbakken på et mål af Sofie Bloch. Fortunas konkurrent til sølvmedaljerne, KoldingQ, tabte nemlig samtidig 2-5 til DM-guldvinderne fra Brøndby. Dermed er Fortuna sikre på sølvmedaljer og dermed Champions League-deltagelse.

“Der er endnu en runde tilbage i tuneringen. Den har ikke nogen betydning for de to attraktive pladser, der giver adgang til Champions League. Her er mestrene fra Brøndby og to’eren Fortuna Hjørring sikre.
Fortuna Hjørring, der spiller sidste kamp mod Brøndby i København på lørdag, har fire points flere end Kolding Q, som har sin sidste kamp mod OB i Odense,” skriver Fortuna på sin hjemmeside.

Fortuna kunne dog sagtens have været i en helt anden situation i dag. KoldingQ kom nemlig foran både 1- 0g 2-0 i første halvleg på mål af Sarah Dyrehauge og Ida Guldager, så i pausen stod KoldingQ til at spille sig helt op i hælene på Fortuna Hjørring. Men så gik Brøndby mål-amokg. Et minut inden i anden halvleg  reducerede Julie Tavlo til 2-1, og efter 10 minutter udlignede Julie Trustrup. Derefter scorede Nicoline Sørensen og Nanna Christiansne, inden Nicoline Sørensen lukkede og slukkede med sin anden scoring til 2-5 i kampens overtid.

FOTO: Fortuna Hjørring måtte fredag nøjes med sølvmedaljer i kvindernes pokalfinale, hvor de tabte til Brøndby.Tirsdag blev det til endnu et sæt sølvmedaljer i ligaen, trods et nederlag, takket være Brøndbys sejr over KoldingQ. Foto: Steen Trolle