Nye træneropgaver til Peer Lisdorf

0
1758

Et af dansk kvindefodbolds mest succesrige trænere gennem de seneste år, Brøndbys tidligere 3F-træner Peer Lisdorf, har kastet sig over en helt ny træneropgave. Han er blevet træner for pigerne på Stenhus Gymnasium og HFs fodboldcollege i Holbæk.

Peer Lisdorf stoppede efter fire år i Brøndby ved årsskiftet, hvor han blev afløst af Per Nielsen. Forinden havde han flere gange vundet DM-guld og pokalturneringen med Brøndby, som han også førte til kvartfinalen i Champions League.

Spiller Kvindeserie 1

Nu er der ikke så meget Champions League og Danmarksmesterskab over fodbolden. Men Peer Lisdorf er glad for den nye opgave, som omfatter en trup på 24 piger, der skal trænes tre gange om ugen og som spiller i den sjællandske Kvindeserie 1 under navnet Stenhus IK.

”Der stor niveauforskel i truppen, men alle piger er meget motiverede og disciplinerede. Dem der kan mindre, kan man ofte lære endnu mere, og de udvikler sig hurtigt, og det er spændende at bidrage til. Min vigtigste opgave er at sikre, at pigerne hver især udvikler sig, og derfor sørger vi også for, at alle får spilletid i kampene,” fortæller Peer Lisdorf, der er ansat i et barselsvikariat.

Ud over træningen underviser han for tiden også i idræt fire timer ugentligt.

”Det er super inspirerende. Og i det hele er det spændende at være en del af et sportscollege som Stenhus, hvor der også er badminton, basket og fodbold. Der er flere trænere fra andre idrætsgrene med erfaring fra højt niveau, og det er spændende at sparre med dem om for eksempel den fysiske træning,” siger Peer Lisdorf.

Peer Lisdorf i aktion som træner i Brøndby. Arkivfoto: Steen Trolle
Peer Lisdorf i aktion som træner i Brøndby. Arkivfoto: Steen Trolle

Herretræner i BSF

Han har afsluttet sin P-licens træneruddannelse og bruger ikke kun sin trænererfaring på Stenhus Gymnasium og HFs fodboldcollege. Peer Lisdorf, der tidligere var assistent for Brøndbys U19-drenge i en årrække, er også blevet herreseniortræner i BSF, hvor han også arbejder med talentudvikling på herresiden.

”Det er en fin adspredelse både at træne et herre- og et kvindehold. Og jeg tænker ikke så meget over kønsforskellen. For mig er det først og fremmest fodbold. Rent taktisk er det den samme slags fodbold, jeg vil spille, og det er kun fedt, at der er så meget fodbold. Det er jo min passion,” siger Peer Lisdorf, der har et klart mål med arbejdet i BSF: Holdet, der rykkede ned i Sjællandsserien, skal hurtigt muligt op og spille divisionsfodbold igen.