Kirsten åbnede DRs øjne for kvindefodbolden

0
1582

Hvis der var en, der var særlig glad, da det onsdag blev offentliggjort, at DR sender kvindelandsholdets EM-kampe, så var det Kirsten Silberbauer i Herlev.

Kirsten Silberbauer har kæmpet for at få aviser, radio og tv til at bringe mere kvindesport. Hun lavede en stor undersøgelse i  foråret, som viste, at Danmarks Radios dækning af kvindefodbold var minimal. I en seks måneders periode i 2014 blev der skrevet bare syv artikler om kvindefodbold, mens der blev skrevet 3227 artikler om herrefodbold, dokumenterede hun.

Undersøgelsen blev fulgt op med en klage, og det fik DR til at indkalde Kirsten Silberbauer til et møde sammen med en repræsentant fra Dansk Kvindesamfund. Her fik hun at vide af DR-cheferne, at hun havde ”åbnet deres øjne” og at hun ”havde en pointe”.

Det er derfor et stort skulderklap til Kirsten Silberbauer, når DR nu har indgået en aftale med DBU om at vise Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskampe. Eller som Kirsten selv skrev onsdag på facebookgruppen ”Mere Kvindesport i Medierne”, som hun er initiativtager til:

”Så er der rigtig super gode nyheder.
Jeg er glad for at kunne dele denne fantastiske gode nyhed med jer. Jeg er lige blevet kontaktet af DR’s underdirektør Anders Kern, som fortæller at DR vil købe rettighederne til kvindernes fodboldslandshold EM-kvalifikationskampe. Han ville fortælle det til mig og Ulla først, fordi han syntes vi skulle vide, at det er en konsekvens af den klage jeg havde skrevet til DR og det møde som Ulla og jeg havde været til.
Det er vel nok en fantastisk god nyhed, tænk vi skal se kvindernes fodboldslandsholds EM kvalifikationskampe direkte på landsdækkende TV. Jeg er bare så glad. Yes… vi er på rette vej….det nytter at gøre noget”.