15-årige Michella skriver historie i Sundby

0
1168

Hun har spillet fodbold i Sundby Boldklub siden hun var fem år og hendes barnedåb blev holdt i klubhuset, hvor hun fik et Sundby-spillesæt i dåbsgave.

15-årige Michella Kürstein har nærmest været fast inventar i Sundby Boldklub, siden hun blev født, og hun er i dag et af klubbens største talenter.

Det er derfor ikke helt tilfældigt, at det var Michella, som for nylig kunne skrive klubhistorie, da hun som den hidtil yngste spiller debuterede på Sundbys 1. divisionshold.

Det skete i slutningen af august i en kamp, tre dage efter Michellas 15 års fødselsdag. Sundby tabte 0-1, men Michella gjorde det glimrende, og hun har siden etableret sig som fast spiller på holdet, der lige nu er nummer fem i 1. division pulje 1.

Træner: Ambitionerne lyser ud af hende

Hendes gamle U15-træner Kasper Nielsen, der også er Sundby Boldklubs talentudviklingsansvarlige, er lidt overrasket over hvor hurtigt det er gået. Men han er ikke overrasket over, at Michella Kürstein gør det så godt.

”Ambitionerne lyser ud af hende. Hun snakker ikke så meget om det men handler i stedet og har taget nogle rigtig modne beslutninger, hvor hun af flere omgange har måttet vælge en masse almindelige teenageting fra, bedst eksemplificeret ved hendes seneste skolevalg med fire gange træning foruden den almindelige klubtræning,” skriver Kasper Nielsen.

Går på Københavns Idrætsefterskole

Michella Kürstein er fra dette skoleår skiftet til Københavns Idrætsefterskole (KIES), hvor den står på morgentræning foruden træningen med holdet. Kasper Nielsen håber nu, at DBU også får øje på Michellas præstationer.

”Hun er i nogle år gået lidt ubemærket hen i DBU regi, fordi hun som 00’er har spillet på vores 01-hold, da det var det bedste vi kunne tilbyde. Men efter hendes indtræden i 1. division vil der forhåbentlig komme lidt øjne på hende igen, for det fortjener hun absolut,” siger Kasper Nielsen.

Som oplysningen om barnedåben antyder, så er Michella Kürstein ud af en fodboldfamilie. Begge hendes forældre og brødre spiller fodbold, og hendes mor, der nu spiller old girls, er selv tidligere divisionsspiller i Sundby. Hendes onkel er i øvrigt John Robert Larsen, der startede Fortuna Hjørrings succesrige Dana Cup og i mange år var præsident for stævnet.