EfB vinder U15 Costa Brava Cup – igen

0
2337

For andet år i træk har Esbjergs årgang 2001-piger vundet U15-rækken i Costa Brava Cup, der spilles i efterårsferien nord for Barcelona. Klokken 12.02 i torsdags kunne Esbjerg-pigerne løfte pokalen og lade sig hylde til tonerne af  ’We Are The Champions’.

Det startede ellers lidt nervøst mandag morgen. Esbjerg-pigerne åbnede turneringen mod en fysisk stærk modstander, som de ikke kunne matche fysisk. Pigerne var til gengæld teknisk bedre, og på godt teknisk spil fik de hentet en 3-2 sejr hjem.

Den opskrift blev fulgt i resten af turneringen: Uden at afgive et eneste yderligere mål vandt Esbjerg både den indledende runde, mellemrunden og endelig semifinalen. Kun finalmodstanderne – og ærkerivalerne fra den hjemlige Vest-turnering og pokalturnering – Lemvig, var også kommet igennem turneringen uden pointtab.

Finalesejr over Lemvig

Der var derfor lagt op til den helt store gyser på bane 1 kl. 10:40 i Costa Brava. Forældre fra begge hold og nyvundne fans fra andre pige- og drengehold konkurrerede indbyrdes om, hvem der var bedst til at støtte deres hold med slagsange og bannere.

“Men helt spændende blev det aldrig rigtig. EfB-pigerne viste sig at være dominerende gennem det meste af finalen, og sejren var aldrig rigtig i fare. Lemvig blev besejret med 2-0, og til tonerne af EfB’s slagsang og ’You’ll Never Walk Alone’ kunne 14 stolte EfB-piger gå mod sejrspodiet for at modtage den fortjente hyldest.,” fortæller Esbjerg i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

Talenthold tæt på semifinale

Esbjerg havde to hold med til Barcelona. Foruden det rene årgang 2001-hold stillede Esbjerg også med et talentfuld hold samlet blandt spillere fra 2001-2003. De var kun et enkelt mål fra at spille sig til en A-semifinale.

“Hjemme i Esbjerg spiller disse piger i U14 og U17. Især for U14-pigerne var turneringen tænkt som en forsmag på en krævende forårsturnering, hvor de skal prøve kræfter med de allerdygtigste konkurrenter i U14 vest-rækken,” fortæller Esbjerg.

BILLEDTEKST: EfB U15 piger er fra venstre: Josefine Madsen, Frida Benzon, Caroline Olesen, Caroline Ahlers, Julie Warming, Monica Nguyen, Emma Andersen, anfører Isabella Thulin, Thea Jepsen, Anna Larsen, Emma Sørensen, Natascha Lorenz, Cecilie Lyngesen, Mette Brøndum.