Efterskole på træningslejr i tysk storklub

0
1209

18 piger på Sportsefterskolen Sjælsølunds fodboldlinje har fået sparring på allerhøjeste niveau i Tyskland. Efterskolen, der ligger i Hørsholm i Nordsjælland, har i to år haft et samarbejde med den tyske fodboldklub SGS Essen, der spiller i Frauen Bundesliga, og for nylig var de på træningslejr i Essen. Her stod klubbens bundesligatræner Marcus Høgner for en del af træningen, og pigerne prøvede at træne sammen med tyske U-landsholdsspillere og en enkelt fuldtidsprofessionel A-landsholdsspiller.

”De havde en anden hurtighed, og det var vildt inspirerende at se, hvor meget de gik op i det og var på lige fra starten af træningen,” siger Maria Lindeneg, der er 10. klasseelev på fodboldlinjen, til sn.dk.

Sjælsølund har oprustet kraftigt på pigefodboldsiden de sidste par år. Samarbejdet med den tyske klub er en del af oprustningen. En anden er ansættelsen af en træner, der primært har fokus på pigerne.

”Vi har valgt at prioritere at have en træner, som er primær træner for pigerne, og jeg kan godt mærke, pigerne er glade for det. Jeg har selv spillet fodbold på ret højt niveau og set drenge gå op i fodbold med liv og sjæl, men at se pigerne gøre det, er ikke overraskende, men meget motiverende og inspirerende,” siger Theis Ploug, der er træner for pigerne, til sn.dk.

Læs mere om skolen her.

I gang med træningen i Tyskland.  Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund
I gang med træningen i Tyskland. Foto: Sportsefterskolen Sjælsølund