USA forbyder hovedstød for de yngste spillere

0
763

Fodboldspillere under 11 år må ikke længere lave hovedstød i USA, hverken til træning eller i kamp. Det har US Soccer, det amerikanske fodboldforbund, meddelt i et nyt regelsæt, som skal begrænse antallet af hjernerystelser blandt fodboldspillere. Samtidig anbefaler forbundet, at hovedstød begrænses for de 11-13 årige.

En gruppe forældre har lagt sag an mod US Soccer, fordi de mener, at forbundet ikke har advaret nok mod risikoen for hovedskader ved fodbold. Men med de nye regler, som er en del af en større sikkerhedspakke, der lanceres senere på året, har sagsøgerne valgt at trække sagen.

”Med de nye regler, har vi opnået vores mål, og ser derfor ingen grund til at fortsætte retssagen,” siger advokaten for sagsøgerne, Steve Bearmann, i følge NBC Sports.

I følge oplægget til retssagen blev der registreret næsten 50.000 alvorlige hjernerystelser blandt fodboldspillere i high schools i 2010.

Den tidligere landsholdsspiller Taylor Twelmann, der måtte indstille karrieren efter adskillige hjernerystelser og følgerne af dem, var en af de første til at rose det nye tiltag:

”Du drømmer ikke om, hvor glad jeg er for dette initiativ, og jeg glæder mig til at se frugterne af det,” skrev hun forleden på twitter.

DBU: Hovedstød skal ikke trænes før 11 årsalderen

I Danmark har DBU siden 2008 frarådet, at der trænes hovedstød før 11 års-alderen.

“Derfor er der også forholdsvis få hovedstød i børnefodbolden, for når det ikke er noget man træner, så bruger man det heller ikke særlig ofte ikke i kampsituationer,” siger Per Bjerregaard fra DBUs medicinske gruppe til dbu.dk