Køge og Herfølge laver fælles overbygning

0
1441

Siden sommeren 2015 har Køge Boldklub og Herfølge Boldklub haft fælles ungdomshold fra U14 og opefter. Nu går klubberne også sammen om en fælles overbygning for pigefodbolden i Køge-området.

Forretningsfører i Køge Boldklub Jannik Seehusen fortæller omkring baggrunden for det nye tiltag:

”Vi vil gerne etablere et setup, der gør det attraktivt for de dygtigste piger at blive i lokalområdet, men også et setup som gør at spillerne stadigvæk kan bevare deres tilknytning til deres ”moderklub” – og det kan de når vi vælger at lave en decideret overbygning, hvor de spillere der ikke lige er på holdkortet om søndagen kan spille sammen med deres gamle holdkammerater”.

Flere klubber med i samarbejdet

Ideen om overbygning er blevet præsenteret for en række af de øvrige klubber i området og hos initiativtagerne forventer man at flere klubber vælger at blive en del af samarbejdet. Søren Østergaard fra Herfølge Boldklub uddyber:

”Klubberne i vores område har fælles udfordringer i forhold til at skabe gode rammer for såvel de bedste som de fleste, og vi tror på at nogle af svarerne på disse udfordringer også er fælles!”. Gennem en regional overbygning kan vi skabe et setup, hvor vi systematisk kan arbejde med at skabe gode rammer for de bedste piger, men også have fokus på at styrke bredden og arbejde sammen omkring rekrutteringsinitiativer i vores lokalområde”.

HB Køge Pigefodbold har ingen formel relation til HB Køge. Det er de to moderklubber der har ansvaret for projektet.

”Men vi regner med at den erfaring vi gør os med drengefodbold også i et vist omgang kn overføres ti pigefodbolden, og så har vi selvfølgelig også valg at spille i HB Køge-farver”, fortæller Jannik Seehusen.

Fælles U14-hold

Overbygningssamarbejdet indledes med en satsning på et fælles U14-hold. Om baggrunden for at det bliver en satsning på et U14-hold forklarer Jannik Seehusen:

”Erfaringerne fra klubberne er at det ofte er U13 og U14-spillere, der søger videre til at større klubber. Derfor giver det god mening at vi indleder vores samarbejde omkring disse årgange, hvor vi pt. har fire spillere der deltager i DBU´s talenttræning og en gruppe 02-03-spillere som også har et fint niveau”.

Det fælles HB Køge-hold vil henover vinteren træne sammen 1-2 gange om ugen og deltage i DBU Sjællands Vinterturnering for U14-piger.

”U14-holdet er tænkt som et fælles pilotprojekt, hvor de deltagende klubber får nogle erfaringer med at arbejde sammen. Aftalen med klubberne er at vi i februar sætter os ned og evaluerer projektet og forhåbentligt kan ligge fundamentet for at fælles U13-19-seup” fortæller Søren Østergaard, der samtidig glæder sig over at det er lykkes de to klubber at få den tidligere U17-træner i Herfølge-Køge Pige FC Søren Andersen med i en opstartsfase:

”Søren har spillet elitefodbold i både ind- og udland, har T-licens, har været en yderst central person i udviklingen  pigefodbolden i vores område. Han har en utrolig passion for fodbold som han er god til at overføre til sine spillere, og vi er ret sikre på at Søren og hans trænerteam er de rette til at få sparket HB Køge Pigefodbold godt i gang”.

Yderligere info på www.hb.dk