45 piger satte spot på teknikken

0
1059

Coerver Coachning og Skovbakken Kvindefodbold var lørdag 12. december værter ved trænings-eventen ”Just4girls”, hvor 45 engagerede pigespillere brugte en dag udelukkende på teknisk træning efter det velkendte Coerver-koncept, der siden 1984 har inspireret ungdomsspillere til at udvikle deres tekniske fodboldfærdigheder.

Coerver-instruktør i Danmark Hans Hansen har én gang tidligere forsøgt sig med en ren pigecamp, men det positive forløb af lørdagens event i samarbejde med Skovbakken Kvindefodbold betyder, at parterne allerede nu har besluttet af gennemføre et lignende arrangement til foråret.

”Coervers gennemarbejdede og velafprøvede koncept for teknisk træning passer rigtig godt til pigespillere, ikke mindst i alderen 8-12 år, hvor det er vigtigt at komme i gang med den tekniske træning. Piger er lærevillige  og klar til at arbejde målrettet med øvelserne, og de senere år har jeg oplevet stor fremgang blandt pige-spillere, når det gælder fx finter, boldjonglering og sparketeknikker,” fortæller Hans Hansen, der også gennemfører en række tilsvarende events på drengesiden.

Foto: Skovbakken
Foto: Skovbakken

“Godt med sådan et tilbud”

En af deltagerne var 12-årige Emilie fra IF Midtdjurs, der havde tilmeldt sig selvom hun var eneste pige fra klubben. Hendes far Simon Østbye, der er formand i IF Midtdjurs, stod på sidelinien, og var særdeles positiv over for arrangementet:

”Pigespillere, der gerne vil gøre en indsats for at blive dygtigere fodboldspillere, har brug for et tilbud. Derfor er det positivt, at Skovbakken som områdets centrum for elitefodbold på pigesiden har taget dette initiativ sammen med Coerver, for i den daglige træning i klubberne kan den tekniske træning godt blive lidt forsømt,”  siger Simon Østbye.

Skovbakkens sportschef Morten Lützen er meget tilfreds med, at ”Just4girls” tiltrak dygtige pigespillere fra Hadsund til Kolding:

”Det viser, at pigerne er klar til at møde frem, når de får et kvalitetstilbud. I Skovbakken ser vi det som vores naturlige opgave at være med til at styrke mulighederne for de piger i regionen, der har ambitioner om at dygtiggøre sig og måske spille på eliteniveau,” siger han.

Foto: Skovbakken
Foto: Skovbakken