Stenhus vil hjælpe elever videre til fodbold i USA

0
1792

Stenhus Gymnasium og HF i Holbæk, der i august 2014 startede et Elite Fodbold College for piger, er ved at indgå et samarbejde med en amerikansk agent, Brendan Ryan. Dermed vil skolen, som har en erklæret målsætning om at udvikle landsholdsspillere og spillere til landets bedste række 3F Ligaen, fremover kunne hjælpe elever fra elitefodboldlinjen videre til et collegeophold i USA.

Kontakten er kommet i stand via en af trænerne på Stenhus, Lotte Klejs Rasmussen, der er tidligere 3F-spiller i Skovbakken og selv har spillet i USA i fire et halvt år på to forskellige universiteter.

”Det er denne fantastiske oplevelse fra USA hun gerne vil give videre – først i form af 3 år på Stenhus Elite Fodbold College – hvis værdier blandt andet er baseret på hendes oplevelser fra USA, og dernæst evt. via et college ophold på et universitet i USA. Er drømmen om USA ikke lige sagen efter endt ophold på Stenhus, kan vi også hjælpe pigen videre til en anden klub i Danmark/Europa via vores netværk,” skriver Stenhus Gymnasium og HF.

Brendan Ryan har allerede hjulpet en Team Danmark elev fra Stenhus Gymnasium og HF videre til det prestigefyldte University of Florida i USA.

Studentereksamen på engelsk

Samarbejdet med den amerikanske agent får følgeskab af et andet internationalt tiltag: Fra august 2016 kan Stenhus Gymnasium og HF tilbyde IB, International Baccalaureate. Det betyder, at man ved at tage sin studentereksamen på engelsk kan forberede sig på en amerikansk universitetsuddannelse.

”Det er dog ikke et vilkår for at kunne komme til USA og spille og studere. Man kan også sagtens spille og studere i USA med en almindelig studentereksamen,” understreger skolen.

Med IB åbnes der også op for, at Stenhus Elite Fodbold College for piger kan tiltrække dygtige spillere fra andre lande.

”Dette kan være med til at løfte det fodboldmæssige niveau på Stenhus endnu højere, samt give pigerne nogle fantastiske oplevelser sammen med piger fra andre kulturer,” lyder det fra Stenhus.

Stenhus hold 2
Stenhus hold 2