KATHRINES HJØRNE: Livet uden for sporten påvirker dit spil

0
1575

Du kan ikke toppræstere som fodboldspiller, hvis livet driller udenfor banen. Find ud af, hvad der ikke fungerer i dit liv, og gør noget ved det, så du igen kan bruge dine mentale ressourcer bedst muligt, skriver performance- og businesscoach Kathrine Laursen 

Af Kathrine Laursen, Performance- & Businesscoach, Laursen Coaching

Du kender sikkert til at have travlt med studie, problemer med kærligheden eller til at synes, at der ikke er tid nok til at se venner og familie. Når livet uden for sporten driller, så oplever mange, at det har effekt på deres motivation og spil.

Når det sker, er det fordi, vi kommer ud af balance; nogle områder i vores liv føler vi ikke fungerer optimalt, og på en eller anden måde føler vi os måske utilstrækkelige, stressede eller bekymrede. Når vores mentale ressourcer bliver brugt på den måde, mister vi overskuddet, og det bliver sværere for os at holde fokus der, hvor vi virkelig ønsker at brænde igennem. Bag enhver toppræstation ligger netop evnen til at udnytte dine mentale ressourcer, så du kan udnytte dine fysiske ressourcer mest optimalt.

Lav et check-in med dig selv og find ud af, hvor du skal sætte ind for at kunne fokusere fuldt ud på din toppræstation. Udfyld livshjulet på denne måde:

  1. Hvor tilfreds er du med hvert område i dit liv – på en skala fra 1-10? 1 er meget utilfreds, og 10 er meget tilfreds. Dette skriver du i den yderste cirkel.
  1. Hvor mange mentale ressourcer, bruger du på hvert område – på en skala fra 1-10? 1 er meget få mentale ressourcer, og 10 er rigtig mange mentale ressourcer. Dette skriver du i den midterste cirkel.
  1. Hvor meget fysisk tid, bruger du på hvert område – igen på en skala fra 1-10? 1 er meget lidt fysisk tid, og 10 er rigtig meget fysisk tid. Dette skriver du i den inderste cirkel.

 

Livshjulet. Illustration: Laursen Coaching
Livshjulet. Illustration: Laursen Coaching

Se nu på dit livshjul. Er der områder, som skiller sig ud? Nogle områder, hvor du er betydeligt mere utilfreds end andre? Er der områder, hvor du bruger rigtig mange mentale ressourcer, men hvor du egentlig ikke bruger så mange fysiske ressourcer for at handle?

Det er meget individuelt, hvad dit næste skridt skal være. Måske du skal udvælge et område, som du i den næste tid vil sætte lidt ekstra fokus på at forbedre. Måske bekymrer du dig om en masse ting, som egentlig ligger uden for din kontrol? Måske du skal lave en handlingsplan, fordi du ikke gør nok for at nå dit mål?