Ny struktur: U17 DM ændres til U18 DM

0
898

… og det er slut med U19 fra næste sæson. DBU laver igen strukturen om, så U18 bliver den ældste ungdomsrække, og 3F Liga-klubbernes andethold fra 2017 vil kunne få adgang til 1. division

Fra næste sæson skal landets bedste ungdomsspillere igen spille U18 DM.

DBUs bestyrelse har vedtaget en ny struktur for pige-kvinderækkerne. Den betyder, at U17 DM licensrækken fra sommeren 2016 ændres til en U18 DM licensrække.

Samtidig er det slut med U19. I stedet bliver der lavet U18- og U16-rækker under de lokale unionerne.

Ændringerne omfatter også landets bedste rækker. I 2017/18 -2019/20 laves en forsøgsordning, så op til fire af 3F ligaklubbernes andethold vil kunne spille sig op i 1. division. Andetholdene får dog ikke adgang til kvalifikationsspillet.

Desuden laves pointstrukturen om i 3F Ligaens slutspil. Fra næste sæson tager de seks slutspils-deltagere ikke halvdelen af deres point med over i slutspillet. De får i stedet 10, 8, 6, 4,  2 eller 0 point med, afhængig af deres placering i grundspillet.

Ændringerne er ifølge DBU blevet til efter en længere dialog med både bredde- og eliteklubber, siger formanden for DBU´s kvindeelitegruppe, Mette Bach Kjær:

”Vi har været i dialog med breddeklubberne og lokalunionerne under DBU om, hvordan vi bedst muligt kan matche de bedste elitespillere og få en bedre sammenhæng mellem elite og bredde. Resultatet er blevet den nye aldersinddeling fra ungdom til senior, der nu går fra at være U19 til U18,” siger hun til dbu.dk.