Sådan er en dag på Københavns Idrætsefterskole (KIES)

0
3069

Agnete Nielsen og Anna Mogensen, der er elever på Københavns Idrætsefterskole (KIES), fortæller her om en dag på skolen. Agnete er 3F Ligaspiller i BSF og med på U17-landsholdsholdet, og Anna er U17 DM-spiller i Brøndby og har været med på U16-landsholdet:

 

Vi er to piger som går på Kies årgang 12, som begge går på Fodboldlinjen.

Vi kunne godt tænke os, at fortælle om vores hverdag som fodboldspiller på Kies.

Dagen starter ud med morgenmad kl. 7:20, hvis man ikke kommer inden 7:20, skal man tørre bordene af. Vi har 20 min til at spise morgenmaden i som generelt består af havregryn, havregrød, cornflakes, the, mælk, frugt, brød og diverse slags pålæg.

Inden der bliver sagt værsgo, bliver der selvfølgelig, givet beskeder om der er nogle ændringer i skemaet denne dag.

KIES 505022016 1Efter morgenmad går man altid op i sit hus, og gør sig klar til time eller linjetræning hvis det er det som står på skemaet den dag. Til linjetræning, som foregår henholdsvis mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, der har vi træning med de andre piger, som også går på fodboldlinjen. Vi er et hold bestående af 16 spillere, og vores to trænere Trine Falck og Michael Skjold. Efter at have trænet i ca. En time og tyve minutter, skynder vi os ind i bad så vi er klar til næste time, rengøring eller frokost, som kommer an på hvilken dag det er.

KIES 505022016 3Vi skal være til frokost kl. 11:30, og der sidder vi lige nu i blandede grupper fra forskellige huse, hvor at vi det første halve år sad sammen med dem, som man bor i hus med. Maden bliver lavet, af vores køkkenfolk, bestående at Lone, Bodil, Palama og fire elever som er i køkkenet den uge, når man er i køkken som elev må man hverken være med til morgentræning eller normal skoledag. Kl. 11:55 bliver der igen givet beskeder fra lærerne om der er ændringer for resten af dagen.

KIES 505022016 4Dernæst er det tid til undervisning, hvor vi har ret mange forskellige hold, da vi er 136 elever. Timerne er meget stille og rolige, og som 10. klasse for man ikke særlig mange lektier for. En lektion varer en time og tyve minutter, og derimellem har man så 10 minutters pause indtil at næste og sidste time begynder. Vores skoledag slutter kl. 15:05.

KIES 505022016 7Efter skole hygger man sig, og kl 15:15 er der eftermiddagsmad til dem som har lyst. Til eftermiddagshygge kan man få hjemmebagt brød med smør og diverse pålæg. Vi spiser selv tit hygge, da det er godt at få fyldt maven inden træning. Ud over det så er det også smadder hyggeligt, at sidde og snakke om dagen med alle de andre.

Efter hygge tager folk som ofte til træning eller hygger rundt omkring på Kies hvis de har træningsfri. Nogle dage står vagtlæreren for nogle sociale aktiviteter, som der er mange der benytter sig af.

KIES 505022016 5Ellers så er folk til træning, men da det er lidt forskelligt hvad tid folk kommer hjem, så er der altid løbende aftensmad fra kl 18 og frem til kl 21. I det tidsrum kan man spise aftenmad, og hvis du kan nå hjem til 21, så kan du inden du tager til træning smøre en madpakke, eller maccen. Ellers så er det helt op til dig selv hvad du ville bruge din dag på efter skole.

KIES 505022016 8Kl. 21:00 hver aften er der altid det vi kalder aftenhygge, hvor der tit er lidt til den søde tand. Og hvor at man kan få snakket om dagens træning.

Kl 22:00 skal vi alle være i vores huse, og hvert hus ville løbende blive tjekket af en vagtlærer. For at høre om alle er i deres huse, og så tjekker de også om duksene har vasket op og ryddet op i fællesstuen.

Kl 22:30 skal ALLE være på deres værelser, og havde børstet tænder. Eller så bliver man skrevet i bogen, og din huslærer får besked om det næste morgen.

Kl 23:00 skal alt lys, mobiler og computere være helt slukket.

Det er vores oplevelse af en dag på Kies.

Temaet om efterskoler er lavet i samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende skoler.

KIES 505022016 6