16-årige Maria scorede i 3F-debut for Brøndby

0
1280

Et nyt navn stemplede ind i 3F Ligaen i weekenden, og i hvert fald KoldingQ må ha’ noteret sig navnet Maria ”Mini” Hovmark, som fik 3F-debut for Brøndby i hjemmekampen mod KoldingQ.

For ganske vist vandt KoldingQ en overraskende 1-2 sejr, som vakte jubel i Kolding. Men Maria fik vist, at hun trods sine kun 16 år er en angriber, som modstanderne skal holde særdeles godt øje med.

For et var, at ”Mini” scorede Brøndbys eneste mål, da hun sparkede et indlæg fra Katrine Veje i kassen via det korte hjørne. Noget andet var, at hun dagen i forvejen bankede hele fire mål ind, da Brøndbys U17 DM-piger slog KoldingQ med 5-1.

”Jeg har hele tiden haft drømmen om at få lov og spille med de allerbedste. Derfor var det rigtig fedt at få  chancen, og at det var selvfølgelig helt utroligt at prøve at score,” siger Maria om 3F-debutten.

Den driblestærke angriber har trænet med både 3F- og U17 DM-holdet i løbet af vinteren. Senest har hun dog primært været knyttet til U17 DM og hun var faktisk ikke udtaget til 3F-kampen i søndags. Men så blev U19-landsholdsspilleren Freja Sørensen Abildå skadet i U17 DM-kampen, og så fik Maria chancen.

”Jeg kan virkelig godt mærke, at der bliver stillet større krav både trænings- og kampmæssigt i 3F. Jeg skal være meget skarpere i mine afslutninger og driblinger. Men det gør mig forhåbentlig til en bedre fodboldsspiller,” siger Maria ”Mini” Hovmark.

Hun går til daglig i 10. klasse og har adskillige ungdomslandsholdskampe på cv’et. For tiden holder hun dog pause efter eget ønske fra landsholdet.

Foto: Thomas Blixt Xstudie.dk
Foto: Thomas Blixt Xstudie.dk