Dana Cup kaster millioner af sig

0
811

Fortuna Hjørrings store internationale ungdomsfodboldturnering Dana Cup, som i 2015 trak 18.600 spillere og ledere til Hjørring i uge 30, er en kæmpe gevinst for lokalsamfundet. Det viser en undersøgelse, som turistorganisationen Visit Denmark har lavet sammen med Epinion.

Hele 179 millioner ’turisme-kroner’, bidrager Dana Cup med til lokalsamfundet, viser analysen. Heraf kommer de 174 millioner kroner fra udenlandske deltagere og gæster.

Spillere, trænere og holdledere lægger alene 104 millioner kroner i Hjørring, og de medrejsende spæder yderligere 73 millioner til, mens andre lægger to millioner. De mange penge er med til sikre 207 jobs i bl.a. turismeindustrien og 64 millioner kroner ender som skatte- og afgiftskroner, heraf 11 millioner kroner i Hjørrings kommunekasse

”Det er da dejligt at vi bidrager til lokalsamfundet, og hos os her omkring fodboldbanerne glæder vi os rigtig meget over, at de mange gæster, der kommer til Dana Cup har et forbrug, der kommer spillere og klubber til gode. Den store frivillige arbejdsindsats belønnes og skaber aktivitet omkring ungdommen,” siger Dana Cups direktør Jette Andersen til Nordjyske.dk.

I 2015 deltog 987 hold i Dana Cup, men der er udsigt til endnu flere i år. Jette Andersen fortæller til Nordjyske.dk, at der er tilmeldt 100 flere hold nu, i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Hundredevis af frivillige er med til at gøre Dana Cup muligt og indtægterne på turneringen er vigtigt bidrag til bl.a. Fortuna Hjørrings 3F-hold.