Ny kvindeklub på plads i Odense

0
2082

Dansk kvindefodbold har fået en ny fodboldklub, som efter al sandsynlighed bliver en del af 3F Ligaen og U18 DM ligaen fra næste sæson. Navnet er Odense Q, som erstatter OB, der i efteråret meddelte, at klubbens kvindeelite-afdeling ville blive løst fra OB senest 1. juli 2016.

Den nye klub samler foreløbig eliteafdelingerne fra OB, Taarup-Paarup og Marienlyst. Den får base hos Marienlyst Boldklub, og klubfarverne bliver bordeaux og sort, som skiller sig ud fra de eksisterende klubber på Fyn.

Seniorafdelingen får status af en selvstændig klub, mens U16 og U18-holdene i første omgang organiseres under konstruktionen ”Team Odense Q”.

”Odense Q har som selvstændig kvindeklub en ambition om at skabe et bæredygtigt fundament – og på dette fundament at genfinde den styrke, som fynske hold tidligere har haft i gennem historien,” lyder det i en pressemeddelelse fra den nye klub.

Den har fået et logo, der er inspireret af H. C. Andersen. Som ny klub i eventyrdigterens fødeby skal logoet symbolisere, at klubben som en grim ælling kanvokse op og bliver en smuk svane.

Har søgt om licens

Hvor smuk en svane Odense Q ender med at blive, er uvist på nuværende tidspunkt. Økonomien er stadig usikker, fordi klubben endnu ikke ved, om den får licens til 3F Ligaen i næste sæson. Ansøgningen om U18 DM- og 3F licens er indsendt til DBU, men afgørelsen falder først senere på foråret

”Vi kender ikke vores økonomi, så derfor går vi ydmygt til værks. Der er pæn interesse fra potentielle sponsorer, men de afventer selvfølgelig, hvad det er for et produkt vi ender med at stå med. Først når vi ved, hvor stort et sponsorgrundlag vi har, kan vi begynde at opstille sportslige målsætninger,” siger Henrik Andersen, der har stået i spidsen for arbejdet med den nye klub.

Ingen træner ansat endnu

Usikkerheden om økonomi og licens gør også, at der endnu ikke er ansat en træner. OBs 3F-træner Thomas Hansen er et godt bud, men om det ender med ham er pt. lige så uvist, som hvilke spillere, der tørner ud for den nye klub.

”Vi har ikke nogen spillere på kontrakt i OB, så spillerne afgør selv, hvor de vil spille fra næste sæson. Men vi har en dialog med spillerne og vi håber da, at de vil blive i truppen,” siger Henning Andersen, der er formand for kvinde elite-afdelingen i OB.