Klintsøgaard vinder sjællandsmesterskabet for idrætsefterskoler

0
2193

Pigerne fra Idrætsefterskolen Klintsøgaard er nu dobbelte sjællandsmestre for idrætsefterskoler

Efter 8 måneder på idrætsefterskole og en sæson som startede i september spillede pigerne fra Idrætsefterskolen Klintsøgaard sidste runde af sjællandsmesterskaberne i denne uge. Sidste kamp blev vundet 2-1, hvilket betød, at holdet sluttede som ubesejret i turneringen for idrætsefterskoler på Sjælland og Lolland-Falster og dermed en sikker 1. plads.

Pigerne har trænet 3-4 ugentlige træningspas siden august. Dertil har der været særskilt træning med kondtion- og styrketræning. Målmændene har haft ugentlig specifiktræning, så det er mange ting, der skal til for at nå dertil, hvor pigerne er nået.

”Det er både sjovt og hårdt at gå på idrætsefterskole, men når resultatet kan ses på såvel den enkelte samt holdets udvikling, så er det det hele værd,” siger Line Knudsen fra Raklev.

Andet mesterskab i år

Det er anden gang i år, at pigerne bliver sjællandsmestre. I januar tog de også titlen indendørs, som blev afholdt ved et stort endagsstævne i Haslev.

”Min søster gik på Klintsøgaard i 2011, og da blev de også sjællandsmestre, så jeg er personligt glad for, at hun ikke kan drille mig med, at vores årgang ikke kunne leve op til det,” siger Sarah Brandborg fra Vipperød BK med et smil på læben.

Sarah har båret anførerbindet siden oktober, hvor holdets normale anfører blev langtidsskadet. Sarah glæder sig dog til at aflevere anførerbindet tilbage om få uger, da det betyder, at holdets normale 1. keeper, Camilla Andersen fra Roskilde Pigefodbold, er tilbage i målet.

Til DM for idrætsefterskoler

Selvom turneringen er færdigspillet venter der dog stadig flere fodboldoplevelser. Til maj deltager Idrætsefterskolen Klintsøgaard til DM for idrætsefterskoler, hvor de er direkte kvalificeret gennem 1. pladsen på Sjælland. Det er 3 dage med kampe på højt niveau og hyggeligt samvær med de dygtigste fodboldpiger fra hele landet.

Pigerne har ligeledes spillet med i Skoleligaen i løbet af året, som er en turnering for de bedste idrætsefterskoler og sportscolleges i Danmark. Her er de avanceret fra Sjællandspuljen til den landsdækkende 1/8-delsfinale, som bliver afviklet senere i april.

Samarbejde med FC Nordsjælland

I slutningen af april tager pigerne til Farum. Idrætsefterskolen Klintsøgaard har lavet en formel samarbejdsaftale med FC Nordsjælland, som skal styrke udviklingen af spillerne på fodboldlinjen. Den går blandt ud på, at de bedste af klubbens trænere besøger Klintsøgaard, samt at alle drenge og piger kommer til FC Nordsjælland og får træning i Danmarks bedste udviklingsklub.

Sidst men ikke mindst skal pigerne også nå at gennemgå en mindre træneruddannelse inden sommerferien. På Klintsøgaard er det bla. en måde at sige ”tak for lån af spillerne” til klubberne.

“Vi ønsker at vores fodboldelever får lyst og bliver rustet til at blive ungdomstrænere i deres klubber, når de kommer hjem fra efterskole, således at nye fodboldpiger kan få samme oplevelser og blive lige så dygtige som deres unge trænere,” siger Karl Jørgen Pedersen, fodboldlærer på Idrætsefterskolen Klintsøgaard.

Artiklerne om idrætsefterskoler bringes i et samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende efterskoler.

Klintsøgaard set lidt fra oven.
Klintsøgaard set lidt fra oven.