63 danske kvinder spiller i udlandet

0
2056
Landsholdsspilleren Isabella Obaze er en af de 61 danske kvinder, der er på kontrakt i udlandet. Hun skiftede i vinterpausen til amerikanske Portland Thorns. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Politiken har lavet sin årlige liste over danske fodboldspillere i udlandet. Den tæller 63 kvinder og 248 mænd

OPDATERET: 311 danske fodboldspillere er lige nu på kontrakt i en klub i udlandet. Det viser Politikens årlige opgørelse. Det er det største antal nogensinde, og der er ikke færre end 31 lande i 4 kontinenter på listen.

63 af spillerne er kvinder, hvilket også er et rekordstort antal. Den seneste, der er kommet på er Lærke Hammer, der netop er skiftet fra Fortuna Hjørring til Bodø/Glimt i Nordnorge, samt Kathrine Larsen, der har skrevet kontrakt med Western United i Melbourne, Australien.

Du kan se hele listen i Politiken her

Listen over kvinder tæller 20 offensivspillere, 19 midtbanespillere og 20 forsvarsspillere. Der er tre målmænd på listen: Maja Bay i svenske Växjö DFF, Lene Christensen i norske Rosenborg og Kathrine Larsen i Western United i Melbourne.

Listen omfatter ikke spillere med dobbelt statsborgerskab, der har valgt at repræsentere et andet landshold.

I den første udgave af den artikel skrev vi, at der 61 kvinder. Siden er vi – og Politiken – blevet gjort opmærksom på Kathrine Larsens skifte til Australien og på Anna Tørsløv, tidligere collegespiller i USA, der spiller i FC Aarau i den bedste schweiziske række.

Læs også: Lærke Hammer rykker til Nordnorge