Ny Odense-klub vil spille med om guldet

0
848

Den kommende 3F-klub Odense Q, som efter sommerferien afløser OB, vil spille med om guldet i løbet af 1-2 sæsoner. Det siger Henrik Andersen, formand for OB kvindeeliteafdeling, til Fyens Stiftstidende. Henrik Andersen har været primus motor på arbejdet med den nye kvindeklub, der samler eliteafdelingerne fra OB, Taarup-Paarup og Marienlyst

”Der går forhåbentlig ikke meget mere end en sæson eller to, før vi kan begynde at blande os helt i toppen og spille med om guldet,” sagde Henrik Andersen til avisen i forbindelse med OBs kamp i weekenden mod Fortuna Hjørring.

OB meddelte i august, at klubben lukker sin kvindeeliteafdeling ned til sommer. Siden er der blevet knoklet med at skabe et alternativ, og i starten af marts blev det officielt, at der starter en ny klub til sommer, Odense Q, der udelukkende arbejder med kvindefodbold. Klubben, som skal spille i farverne bordeaux og sort, får i ungdomsårgangene følgeskab af talentsamarbejdet Team Odense Q, der har fået licens til den kommende U18 DM-liga.

”Der kommer til at være et langt bedre set-up, end det vi har nu. Her i OB oplever vi nogle gange, at vi er tredjevalg, mens vi i Marienlyst kommer til at være herre i eget hus, Samtidig får vi en ungdomsrække, hvilket betyder, at vi langsomt kan begynde at lave vores egen fødekæde,” siger Henrik Andersen.

Han siger til Fyens Stiftstidende, at han regner med at alle spillerne i den nuværende OB-trup fortsætter i Odense Q. Derimod er det ikke afklaret endnu, hvem der skal træne holdet.

”Jeg ved ikke, hvad der skal ske endnu. Det har vi ikke aftalt,” siger OBs cheftræner Thomas Hansen til Fyens Stiftstidende.