Ny Odense-klub får licens til 3F Ligaen

0
765

Så er Odenses nye kvindeklub formelt klar til at tørne ud i landets bedste fodboldrække. DBUs licensudvalg har tildelt licens til otte klubber, og Odense Q, som den nye klub hedder, er blandt de udvalgte.

De syv andre klubber, der har fået licens, er Brøndby IF, Fortuna Hjørring, KoldingQ, Skovbakken Kvindefodbold, Vejle Boldklub og de to kvalifikationsliga-klubber BSF og ASA Aarhus.

”Klubberne har arbejdet hårdt hver eneste dag hele sæsonen for at opretholde det fine niveau, vi ser generelt i de danske kvindeklubber og det har virkelig båret frugt,” siger Mette Bach Kjær, formand for pige- og kvindefodbold og bestyrelsesmedlem i DBU, til unionens hjemmeside dbu.dk.

Odense Q afløser OB, som af økonomiske grunde lukker sin kvindeafdeling til sommer. Klubben samler i første omgang kvinde-afdelingerne i OB, Taarup-Paarup og Marienlyst, og ambitionerne er store .

“Der går forhåbentlig ikke meget mere end en sæson eller to, før vi kan begynde at blande os helt i toppen og spille med om guldet,” sagde Henrik Andersen, , formand for OB kvindeeliteafdeling og primus motor på det nye projekt, til Fyens Stiftstidende forleden.

Odense Q vil optræde i farverne bordeaux og sort. Den får i ungdomsårgangene følgeskab af talentsamarbejdet Team Odense Q, der har fået licens til den kommende U18 DM-liga.