Tre klubber i nyt elitesamarbejde i Skive

0
1118

FC Salling. Det er navnet på en ny elite-overbygning, som skal bane vejen for mere elitær træning og talentudvikling for de bedste drenge og piger i Skive og omegn.

FC Salling blev startet for et par år tilbage som et ekstra træningstilbud for områdets bedste drenge, men nu er klubberne Højslev St. IK, Roslev IK og Skive IK blevet enige om, at det fra sommeren 2016 skal være en fælles overbygning for både drenge og piger.

“På pigesiden betyder det nu, at man investerer store mængder af tid og penge i projektet i ønsket om at fastholde pigespillerne i området og tilbyde dem endnu bedre udviklingsmuligheder. FC Sallings pigeafdeling starter med U15 efter sommerferien, og ambitionen er at få elitær pigefodbold fra U14 og opefter. Senest fra kultur- og fritidsudvalgt investeret 100.000 i projektet,” fortæller Nicholas Nørgaard.

Han bliver U15 chef og skal dermed skal stå i spidsen for den første nye årgang.  Nicholas Nørgaard kommer fra Team Viborg, hvor han bl.a. har været med til at vinde U17 DM-guld og U18 DM-bronze.

“Vi har planlagt to åbne træninger i maj, den 20. hvor vi havde et rigtig flot fremmøde og stor interesse for projektet, og den anden åbne træning holder vi på fredag den 27. maj fra 17.00 til 18.30 i Højslev på Højslev St. IK’s baner. Der er åbent for alle pigespillere fra alle klubber, og altså ikke bare moderklubberne,” fortæller Nicholas Nørgaard.