Vildbjerg vil i 3F Ligaen

0
3040

Ambitionerne er store i Vildbjerg SF. Klubben satser benhårdt poå at etablere sig i toppen af dansk kvindefodbold, skriver klubben i en pressemeddelelse, som vi bringer her:

Mandag havde VSF- Elite inviteret til en uformel præsentation af de tanker og ønsker, Vildbjerg har for deres pige og kvindeafdeling i de kommende år.

VSF-Elite har et af landets stærkeste talentcentre og har markeret sig som hele områdets førende kvinde klub, hvor hele 20 af de nuværende spillere er eller har været inde omkring U-landsholdene.

Klubben har et stærkt 1. divisionshold, der har sikret sig endnu en sæson i landets næstbedste række og et yderst talentfuld U18 DM hold med masser af stjerne potentiale. Samtidig råder klubben over nogle helt fantastiske trænerkapaciteter på alle niveauer i den kommende sæson. Bl.a. er Henrik Bull Skov, der i mange år har været ansat i Silkeborg IF`s eliteafdeling  ny 1. divisionstræner fra den kommende sæson.

“Henrik er et kæmpe boost til vores 1. divisionshold. Han har A-licens og masser af super gode fodboldfaglige og menneskelige kompetencer – han er et vaskeægte scoop for os,” fortæller formand for kvindeudvalget, Ketty Lauritsen.

Den gule tråd

Med de to cheftrænere i spidsen for henholdsvis 1. division og U18DM skabes der, i dette efterår i tæt samarbejde med alle elitetrænere og klubbens sports og eliteudvalg, et spilkoncept, som alle kender og trænes på baggrund af og ud fra.

“Gennem deres børne- og ungdomstid skal spillerne opnå et niveau, som gør dem i stand til at præge landets bedste ungdomsrækker på U/13 til U/18-niveau og op i 3F Ligaen. Vi vil i Vildbjerg SF kendes på en bestemt og tydelig spillestil fra vores U13 og op til A-truppen. Spillestilen kendetegnes ved et hurtigt, præcist og bevægeligt pasningsspil, et levende og målsøgende angrebsspil og et højt, aggressivt pres og forsvarsspil. En Vildbjerg spiller kendetegnes ved at være hurtig, klog, løbevillig, præcis i sine pasninger og dygtig 1 mod 1 begge veje,” fortæller Henrik Bull Skov og Kenneth Pedersen, cheftrænerne i VSF-Elite.

Det bliver spændende at følge det store og målrettede arbejde der står foran spillere og trænere i bestræbelserne på, at seniorerne senest i sæson 2018/19 skal spille med om oprykning til landets bedste række. Og gerne rykke op i sæson 2019/2020.

Det kommende U18 DM-hold.
Det kommende U18 DM-hold.

Fantastisk ungdomsafdeling
Der er allerede etableret et fornemt samarbejde med pigeklubber i en radius på ca. 40 km. Målet er at de bedste spillere skal have en chance for at kunne spille U18 DM og liga i nærområdet. Dette er ungdomskonsulentens ansvar, at dette vokser og udvikles. I klubben i dag er der allerede spillere, der har startet deres karriere i Vildbjerg, Videbæk, Skjern, Herning, Ikast, Hammerum, Silkeborg, Ørnhøj, Sunds, Holstebro, Tulstrup, mfl.
– Sidst vi afholdt en fællestræning mødte der omkring 60 talentfulde pigespillere til træning en kold vinter eftermiddag i Vildbjerg. Det er skønt, at vi på den måde stille og roligt kan være med til at hjælpe dem på vej. Og at vi på denne måde også kan være med til at udvikle talenter til U18DM og førsteholdet, fortæller klubbens ungdomskonsulent, Allan Kristensen.

Sammenhold i Vildbjerg.
Sammenhold i Vildbjerg.

Nyt sports- og eliteudvalg
De mange nye tiltag bakkes op af et nyt sports- og eliteudvalg, der skal være med til at understøtte de mange nye tiltag. Sports- og eliteudvalget skal bl.a. arbejde med bedre kommunikation og branding, organisationsplan, sundhedssektoren, licens ansøgninger, rekruttere trænere og spillere m.m.

“Det er en kæmpe hjælp, at 6 personer har sagt ja til at gøre en indsats sammen med kvindeudvalget og klubbens bestyrelse. Det er så vigtigt, at vi med denne satsning er mange til at løfte i flok, og det er vi heldigvis. Så vi glæder os til at se, visionen blive til virkelighed – og vi vil gøre vort yderste for at nå vore mål,” fortæller en tydeligt stolt eliteudvalgsformand, Ketty Lauritsen.