Ikast satser for alvor på pigefodbold

0
2097

Fodboldtræner Louise Harder bliver ny samlende figur om pigefodbolden i Ikast. Hun er ansat i et ambitiøst samarbejde mellem sportsligt stærke parter som ISI Idrætsefterskole, Sportstar College Ikast-Brande, Den Sportslige Grunduddannelse på Ikast Nordre Skole og Ikast KFUM

Rammerne er klar, og ambitionerne klare: Ikast og det midtjyske område skal fremover for alvor satse på udvikling af pigefodbold.

Som fundament er en række sportslige parter gået sammen om at skabe en fodboldtrænerstilling, der giver både kvalitet og rød tråd i arbejdet med pigefoldbold. Fremover skal fodboldtræner Louise Harder således træne ambitiøse og dedikerede pigefodboldspiller fra 7. kl. og helt frem til ungdomsuddannelsen i Ikast – og ungdomsklubfodbold i Ikast.

“Jeg elsker fodbold, så jeg er havnet lige midt i en drømmestilling,” siger Louise Harder, der er uddannet med DBUs B-trænerlicens, og som senest har været pigefodboldtræner i Silkeborg ved siden af et civilt job som koordinator på Remisen Brande.

I første omgang indgår Louise i et barselsvikariat på pigefodboldlinjen på ISI Idrætsefterskole, som de seneste to år har vundet DM i efterskolefodbold.

“ISI har skabt et stærkt pigefodboldkoncept med en vigtig holistisk tilgang, hvor træning, skole og plads til både lektier og de vigtige sociale relationer går op i en højere enhed. Det glæder jeg mig til at blive en del af,” siger Louise Harder, der tidligere har været ansat på ISI i en administrativ rolle.

Ud over morgentræningen på ISI, passer hverdagen for pigefodboldspillere i Ikast perfekt til, at Louise Harder også kan stå for morgentræningen for idrætstalentklasserne på SGU, Nordre Skole og på Sportsstar College – begge naboer til ISI på Hagelskærvej.

Stigende interesse for pigefodbold
“Det bliver spændende at være med til at udvikle pigefodbolden som en integreret del af skole og uddannelse. Interessen for pigefodbold er stigende, og den udvikling er vigtig at gribe og skabe gode og udviklende rammer for pigerne i idrætstalentklasserne på Nordre Skole,”siger Louise Harder.

På Sportsstar College er der også udsigt til udvikling af et spændende pigefodboldmiljø.

“Som det ser ud, er et par lokale U-landsholdsspillere tæt på aftale om at blive en del af collegemiljøet, mens de skal gå på enten HHX eller STX her i byen. Det bliver en stærk base for at sikre et højt niveau og stærkt pigefodboldmiljø for de ældre spillere,” siger Louise Harder.

Endelig glæder hun sig til at skulle stå i spidsen for træningen af U-18-fodboldpigerne i Ikast KFUM – en klub Louise selv har rødder i:

“Ambitionen er at skabe en stærk pigeungdomsafdeling i Ikast. I alt for mange år har pigefodbolden været splittet mellem forskellige klubsamarbejder. Nu arbejder vi for at samle pigefodbolden med et fælles mål om at skabe det miljø, der er bedst for pigerne.  Jeg er sikker på, at den røde tråd til træningsmiljøet på skolerne i nordbyen giver et positivt samspil, som tilfører den nødvendige kvalitet i arbejdet,” siger den nye KFUM-cheftræner.

Louise Harder har selv været en del af pigefodboldmiljøet i Ikast. Hun er opvokset i Tulstrup, som i TFIK i mange år havde en stærk pigefodboldafdeling. Siden blev hun del af de forsøgssamarbejder, der i tidens løb er lavet mellem TFIK, Ikast KFUM og Ikast FS. Inden hun spillede sine sidste ungdomsår som U18-spiller i Team Viborg. Som seniorspiller har Louise Harder spillet fodbold for Bording og AC Silkeborg.

Medfødt familiær passion
“Der er masser af talent her i området. Med min rod i byen glæder det mig, at så mange dygtige aktører har fået lavet det samarbejde, der skal til at løfte pigefodbolden kvalitetsmæssigt,” siger Louise Harder, der selv er rundet af en sportsglad familie.

Hendes far, Mogens Harder, er selv tidligere fodboldspiller og leder i TFIK, hendes mor Annie Mosegaard Harder er tidligere håndboldspiller på topniveau i Ikast, og søster Pernille Harder spiller professionel fodbold i Sverige og er anfører på det danske kvindelandshold.

“Sport og alt det fællesskab, oplevelserne og den personlige udvikling, der følger med, er passionen i vores familie. Og så er vi alle vilde med pigefodbold,” siger Louise Harder.

I øvrigt har Pernille Harder, før hun blev professionel, selv været en del af pigefodboldmiljøet på både ISI Idrætsefterskole og Sportsstar College, mens hun gik på Ikast-Brande Gymnasium.
[billedtekst]
Pigefodboldtræner Louise Harder, der skal stå i spidsen for en fælles satsning mellem ISI Idrætsefterskole, Sportstar College, idrætstalentklasserne på SGU, Nordre Skole, og fodboldafdelingen i Ikast KFUM.