Lyon, Lyon, Lyon – fransk storklub dominerer finalen om at blive Europas bedste spiller

0
1367

Den franske storklub Lyon vandt årets Champions League for kvinder, og hvis nogen skulle være I tvivl om, at klubben pt. er den største kvindeklub i Europa, så blev en hver tvivl ryddet af bordet i dag fredag. Her offentliggjorde UEFA de tre spillere, som udgør finalefeltet til prisen “Europas bedste kvindelige fodboldspiller 2016”, som kårets senere på måneden. Alle tre kandidater er spillere, som i sidste eller kommende sæson spiller i Lyon.

Det drejer sig om norske Ada Hegerberg, franske Amandine Henry og tyske Dzsenifer Marozsan. Hegberg har spillet i Lyon siden 2014, Henry har spillet i klubben i en længere årrække og er netop skiftet til Portland Thorns i USA, og Marozsan er netop skiftet fra Frankfurt til Lyon.

Både Henry og Marozsan var i finalen sidste år, mens det er første gang, at Ada Hergberg er nomineret. Den norske landsholdsangriber har imidlertid været svært at komme uden om i år. Hun er kun 21 år, men på bare to sæsoner har hun erobret en absolut nøglerolle i fransk fodbold. Hun blev topscorer i den franske liga og i Champions League i den forgangne sæson, i 2014-2015-sæsonen scorede hun ikke færre end 24 mål og hun lagde ud i den forgangne sæson ud med at score hattrick i den første kamp mod guldrivalerne fra Paris Saint Germain.

FODBOLD FOR PIGER har stemt

De tre finalister er valgt i et felt med 10 kandidater. FODBOLD FOR PIGERs redaktør Steen Trolle er det danske medlem af juryen, der har udvalgt de tre og som skal afgøre, hvem af de tre der skal løbe med prisen. Trolle må med skam melde, at han ikke havde Ada Hegerberg blandt kandidater, da han afgav sine tre stemmer på forleden. Til gengæld gik to af hans stemmer til hhv. Amandine Henry og Dzsenifer Marozsan,

Vinderen kåres ved et stort UEFA-arrangement i Monaco torsdag den 25. august. Her bliver Europas bedste mandlige fodboldspiller samtidig kåret. Kandidaterne er her Christiano Ronaldo, Antoine Griezmann og Gareth Bale.