Gymnasieelev og Fortuna-spiller: Det her er helt perfekt

0
2574

U19-landsholdsspilleren Caroline Møller Hansen er flyttet til Hjørring for at leve fodbolddrømmen ud hos de danske mestre. Hun lever et travlt liv som både gymnasieelev og fodboldspiller – og bor med holdkammeraterne direkte ud til træningsanlægget

Af Andrea  Signe Trolle

Kl. 7.00 hver morgen ringer vækkeuret. Så står Caroline Møller Hansen op og møder ind på handelsgymnasiet i Hjørring kl. 8.15. Efter skole tager hun hjem til sin bolig på Hjørring Stadion, hvor den enten står på et individuelt træningspas, styrketræning eller restitution, inden holdtræningen begynder kl. 17. Efter træning spiser hun aftensmad og så står den ellers på lektier ind til Caroline igen ligger i sengen og kan gøre klar til endnu en skoledag, som også står i fodboldens tegn.

Sådan ser en typisk hverdag ud, når man er gymnasieelev, U19-landsholdspiller og samtidig en del af Danmarks bedste fodboldhold Fortuna Hjørring, som vandt 3F-ligaen i sidste sæson. Og det kan være en logistisk udfordring, når 4-6 ugentlige træningspas, samt styrketræning og en ugentlig kamp på begge sider af Storebælt skal kombineres med en tilværelse som handelsgymnasieelev. Men når man brænder så meget for sin sport, som 17-årige Caroline Møller Hansen gør, er en presset hverdag ikke noget problem.

”Jeg har Team Danmark godkendelse, men har valgt at tage gymnasiet på tre år, for selvom det kan blive lidt presset, så kan jeg godt klare det. Der er tit, hvor jeg er nødt til at sige nej til klassearrangementer pga. træning. Jeg mister derfor meget socialt, når de andre kan være sammen efter skole, og jeg i stedet skal ud og træne. Men jeg har til gengæld masser af veninder på holdet, som jeg er meget sammen med, og når det er det her, jeg så gerne vil, så kan jeg sagtens få det til at hænge sammen,” siger Caroline.

Caroline i aktion for sit hold på det amerikanske idrætsakademi IMG. Foto: Lars Runge
Caroline i aktion for sit hold på det amerikanske idrætsakademi IMG. Foto: Lars Runge

Et år i USA

Karrieren startede for 12-13 år siden, hvor Caroline var til sin første fodboldtræning i Hobro. Fodbolden blev hurtigt en passion og efter otte år i Hobro tog hun sit første store skridt i sin karriere og skiftede til Skovbakkens U18-DM hold.

Men det blev ikke til meget mere end et års tid i den gule Skovbakken-trøje. I sommerpausen 2012 havde Caroline deltaget på Elite Football Camp i Vejen – en fodboldskole for elitefodboldspillere, hvor flere udenlandske trænere var en del af trænerteamet. Blandt andet havde en kvindetræner fra det amerikanske fodboldakademi IMG taget turen over Atlanten for at møde danske talenter og han tilbød Caroline om at rejse til USA til prøvetræning:

”Min holdkammerat Olivia Runge skulle derover i sæsonen efter fodboldskolen. Jeg rejste så derover på et træningsophold på IMG Academy i løbet af året og syntes, at det var vildt fedt. Jeg besluttede derfor at tage derover året efter (..), hvor jeg boede sammen med Olivia, som havde taget et år mere derovre. Det var en kæmpe oplevelse også uden for banen. Jeg tog High School 10th grade, hvilket er det der svarer til en 10. klasse i Danmark. Og så fik jeg lært at snakke flydende engelsk, hvilket virkelig er brugbart nu i gymnasiet. Og så lærte jeg virkelig hvordan det er at stå på egne ben,” fortæller Caroline.

”Rent fodboldmæssigt blev jeg faktisk en del skuffet over niveauet. Jeg havde haft ret høje forventninger, fordi det jo var USA. Jeg spillede med dem på min egen alder, men faktisk var niveauet højere på mit hold i Skovbakken. Til gengæld var træningsmængden højere. Inden hver træning trænede vi 45 minutter med styrke og hurtighed og derefter 1,5 times holdtræning, samt to ugentlige styrketræningspas. 7-9-13, så er det ret godt man ikke blev skadet.”

Caroline var i USA sammen med Olivia Runge, der også spilleri Fortuna i dag. Foto: Lars Runge
Caroline var i USA sammen med Olivia Runge, der også spilleri Fortuna i dag. Foto: Lars Runge

Virkelig glad for at være i Fortuna

Carolines år i USA betød, at hun ikke kunne deltage på U17-landsholdets samlinger, men blev igen en del af U19-landsholdet, da hun vendte hjem til Danmark. Og det var ikke Skovbakken hun vendte hjem til, men i stedet Fortuna Hjørring, hvor hun besluttede sig for at starte sin karrieres næste kapitel:

”Olivia besluttede sig for at starte i Fortuna, når vi vendte hjem. I Fortuna Hjørring har de to huse, hvor spillere fra holdet kan bo. Vores cheftræner Brian Sørensen fortalte så, at der var plads i et af husene til Olivia og jeg, når vi vendte hjem. Så tænkte jeg, at Fortuna Hjørring jo var Danmarks bedste klub med de bedste træningsfaciliteter og den bedste mulighed for at udvikle mig – så why not?..tænkte jeg. Og det var en god beslutning, for jeg er virkelig glad for det – det er helt perfekt. Det er det jeg gerne vil. Det er fedt at jeg kan åbne døren og så gå direkte ud til træningsbanen”.

Det var en kæmpe oplevelse at være i USA, men Caroline var en smule skuffet over det fodboldmæssige niveau. Foto: Lars Runge
Det var en kæmpe oplevelse at være i USA, men Caroline var skuffet over det fodboldmæssige niveau. Til gengæld var træningen hårdere end i Danmark. Foto: Lars Runge

Men selvom Caroline lige nu er en del af det bedste fodboldhold i Danmark, så har hun stadig store ambitioner med sin karriere:

”Når jeg engang  er færdig med skolen, så vil helt vildt gerne til udlandet og spille igen, og udvikle mig endnu mere. Måske England, måske Spanien, måske Sverige eller USA, men der er ikke ét bestemt sted hvor jeg gerne vil spille. Men jeg vil helt sikkert gerne til udlandet og spille,” fastslår den unge Fortuna-spiller.