Fra hyggebold til 3F-ligaen – på under tre år

0
1147

17-årige Pernille Larsen, der spiller 3F i Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF), tog ikke fodbold særlig seriøst, indtil hun flyttede fra Singapore til Danmark for tre år siden. FODBOLD FOR PIGER har interviewet Pernille Larsen om hendes spring fra hyggebold til den bedste danske række på bare tre år

Af Andrea Signe Trolle

For lidt over 3 år siden boede den nu 17-årige 3F-spiller Pernille Larsen i Singapore. Hun trænede en gang om ugen og begreber som taktisk træning, teknisk træning og styrketræning havde aldrig strejfet hende. På det tidspunkt handlede fodbold bare om at score mål, vinde kampe og have det sjovt.

Men så tog hun en drastisk beslutning, der kom til at ændre hendes fodboldliv markant. Hun flyttede til Danmark, startede på Københavns Idrætsefterskole (KIES) og i BSF. Det blev Pernilles start på et nyt liv som elitefodboldspiller.

Men historien begynder for 12 år siden i en lille tysk by nogle kilometer uden for Dresden, hvor Pernille Larsen er født og opvokset på trods af hendes danske gener. Som 5-årig begyndte hun til fodbold i den lokale tyske klub med kun 200 medlemmer, hvor hun spillede med et drengehold i fem år indtil familien flyttede til Singapore.

Pernille Larsen (øverst i midten) debuterede for en måned siden på BSFs 3F-hold.
Pernille Larsen (øverst i midten) debuterede for en måned siden på BSFs 3F-hold.

Lavt niveau i Singapore

”I Singapore spillede jeg med et skolehold for pigerne. Det minder lidt om USA, fordi det er skolerne og ikke klubhold, som spiller en turnering mod hinanden. Men fodbold er ikke særlig stort i Singapore, så var niveauet meget lavt og vi trænede kun en gang om ugen. Skolens drengehold ville gerne have at jeg spillede for dem og derfor nåede jeg op på to træningspas om ugen. Men ellers var det kun hyggebold i Singapore. I stedet dyrkede jeg en masse sportsgrene ved siden af, hvor jeg blandt andet også gik til svømning, atletik og volleyball”

Igennem sin fars kollega fik Pernille kendskab til Københavns Idrætsefterskole og besluttede som 14-årig at flytte til Danmark, mens hendes forældre blev boende i Singapore. Der begyndte hun i sommeren 2013 og fik samtidig plads på BSF U16-hold. Allerede et halvt år efter var det unge talent udtaget til sin første U15-talenttræningssamling.

”Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at se hvad jeg kunne opnå med fodbold, hvilket var en af grundene til jeg flyttede til Danmark og startede på KIES og i BSF. Det var først dér, jeg begyndte at træne struktureret og med flere ugentlige træningspas. Alt det med taktisk træning og fokus på teknisk udvikling for den enkelte spiller var helt nyt. Pludselig at skulle træne op til otte gange om ugen og styrke- og restitutionstræning var meget anderledes. Alt det havde jeg aldrig prøvet i Singapore”.

Pernille Larsen i aktion som anfører på BSFs U17 DM-hold.
Pernille Larsen i aktion som anfører på BSFs U17 DM-hold.

“Helt vildt at være en del af 3F-projektet i BSF”

Siden Pernille flyttede til Danmark er det gået stærkt. Allerede i hendes første år i Danmark fik hun debut på U18DM-holdet i BSF og for en måned siden kunne hun fejre sin debut i 3F-ligaen.

”Det er helt vildt at være en del af 3F-projektet i BSF. Det er meget spændende og fedt at opleve, hvordan holdet har udviklet sig siden i vinters. At starte sæsonen med to sejre over Kolding og Varde har været super fedt – og så synes jeg, at jeg har bevist, at jeg hører til på 8’er pladsen på holdet”

Men selvom Pernille har arbejdet sig op i den bedste liga i Danmark på under tre år, så har hun stadig flere ambitioner med sin karriere:

”Jeg er lige startet i 3.g på et tysk gymnasium, der hedder Sankt Petri og ligger i København. Så de fleste af mine hverdage går med at pendle frem og tilbage mellem skole i København og træning i Ballerup. Men når jeg engang er færdig med gymnasiet og skal til at læse videre, så kunne jeg godt have en drøm om at flytte tilbage til Tyskland og spille professionelt i Tyskland, samtidig med at jeg tager en uddannelse. Men lige nu så vil jeg bare fokusere på at færdiggøre det projekt, som vi arbejder på i BSF,” fastslår Pernille Larsen.