Hedensted vil udvikle flere pige-talenter

0
1138

Hedensted Idrætsforening har startet nyt tiltag, der skal udvikle flere talenter blandt pigespillerne

Af Vivi H. Nielsen Mathiasen

På et tidspunkt, hvor alle andre for det meste sidder og spiser med familien, render godt 20 piger i alderen 12 til 15 år rundt på grønsværen, mens flere trænere giver instrukser. Humøret er højt blandt både piger og trænere. Det er tydeligt, at de nyder træningen, der i dag ikke er med deres faste trænere.

En kvinde bag idéen
Karina Fisker har været aktivt medlem af Hedensted Idrætsforening siden hun var syv år gammel. For to år siden trådte hun også ind i bestyrelsen som ansvarlig for pigeungdom og dameafdelingen, og én af de første ting, hun gjorde som nyslået medlem, var at gå til formanden for at udvikle pigefodbold i klubben.

Formand Henrik Lundsgaard Nielsen var lydhør, og siden blev Ricky Jensen ansat som bredde- og elitekonsulent for U12 til U16 piger.

“Det er dejligt at være med til at starte noget op for pigerne, da de ofte bliver lidt overset i en stor klub med mange drengespiller. Mange af dem vil jo gerne have de samme muligheder som drengene og udvikle sig, så jeg håber, at vi får stor succes med tiltaget,” siger Karina Fisker fra sidelinien, mens pigerne flittigt øver hovedstød.

Åben træning
I foråret startede Hedensted Idrætsforening så småt op med det nye tiltag, hvor fredagstræningen er åben for alle piger fra U10 til U16 også uanset, hvilken klub de spiller i til dagligt.

“Alle pigerne træner sammen uanset niveau og alder, der er ikke nogen krav til pigerne, det er blot en ekstra træning med andre trænere end dem, der træner dem til daglig. Vi har valgt at lave det som en åben træning for andre klubber, og det handler ikke om at stjæle spillere, men de ældre årgange oplever frafald, fordi mange piger skal på efterskole, så de skal have tilbuddet om at være med,” fortæller Ricky Jensen, mens han kaster bolden ud i luften, så pigerne kan sætte hovedet på og sende bolden i nettet.

Bestyrelsesmedlem Karina Fisker er kvinden bag et nyt tiltag i Hedensted Idrætsforening, mens Ricky Jensen har ansvaret for at med at udvikle pigefodbold i klubben.
Bestyrelsesmedlem Karina Fisker er kvinden bag et nyt tiltag i Hedensted Idrætsforening, mens Ricky Jensen har ansvaret for at med at udvikle pigefodbold i klubben.

Ekstra talenttræning
Efter sommerferien er den ekstra træning udvidet med yderligere en træningsaften om mandagen.

“Træningen om mandagen er for de piger, der har lyst og niveau til at træne en ekstra gang. Her er træningen elitær, og der stilles lidt højere krav til den enkelte spiller end ved den daglige træning. Til mandsagstræningen kommer der godt 15 piger, mens der om fredagen kommer mellem 20 og 30, men jeg er sikker på, der kommer flere i løbet af de næste par træningsaftener,” betoner Ricky Jensen.

Træningen slutter af med lidt frugt og en hyggelig snak, inden spillere og træner skilles igen.

Sociale arrangementer
Det hele skal ikke kun handle om fodbold, så der er også lavet tiltag til sociale arrangementer for pigerne.

“Vi samler pigerne og laver enkeltdagsarrangementer eller over en hel weekend. Det kan være fodboldrelateret, men det behøver ikke at have noget med fodbold at gøre, men de fleste arrangementer vil nok komme til at læne sig lidt op af fodbold,” siger Ricky Jensen.

Træningen er slut, og der skal deles frugt ud, mens træningsaftenen snakkes igennem. Vil du vide mere om det nyt tiltag i Hedensted Idrætsforening, så kan du læse mere på hedenstedif.dk