Ida-Marie fra Brøndby: “Meget stort at være udtaget til EM-kval”

0
2593

16-årige Ida-Marie Sørensen fra Brøndby skal med U17-landsholdet til Israel i næste uge for at kæmpe for videre kvalifikation til U17 Em. FODBOLD FOR PIGER tog en snak med Ida-Marie, som til daglig går på Københavns Idrætsefterskole (Kies)

Af Andrea Signe Trolle

Om få dage letter et fly fra Københavns lufthavn med direkte kurs mod Israel. Ombord sidder 18 spændte piger med DBU-trøjer, som skal ned og kæmpe for at kvalificere Danmark til EM ved sæsonens første EM-kvalifikationsrunden, som bliver spillet i Israel i næste uge.

Én af dem er Ida-Marie Sørensen fra Brøndbys U18 DM-hold. Hun modtog mandag d. 29 august den glædelige mail fra landstræner Danny Jung, om at hun var blandt de 18 spiller, som han tror kan spille Danmark videre til EM til foråret:

”Det føles virkelig dejligt at være udtaget. Det er noget jeg har kæmpet for meget længe, så da det endelig skete havde jeg det bare virkelig skønt. Vi havde været til samling fra tirsdag d. 24 til onsdag d.25. august. Fra den efterfølgende dag og frem til søndag ville Danny Jung ringe rundt til dem som ikke blev udtaget. Så jeg håbede bare på ikke at blive ringet op. Det gjorde jeg heldigvis ikke og så mandag aften fik jeg en mail, hvor der stod at jeg var udtaget.”

Håber på meget spilletid

Med under en uge til afgang florerer der mange tanker hos den unge talentfulde spiller – og for Ida-Marie er målet så meget spilletid som muligt i de tre kvalifikationskampe, hvor modstanderne er Slovakiet, Israel og Schweiz.

”Jeg er begyndt at forberede mig mentalt på at skulle afsted. Det er en vigtig del af at forberede sig og det er jo en meget stor ting at blive udtaget til EM-kvalifikationsrunden. Jeg forsøger at fokusere på de kampe vi skal spille og spise sundt, så jeg kan være helt klar til næste uge, hvor jeg håber på at få så meget spilletid som muligt.”

Fri for skole i en uge

EM-kvalifikationsrunde betyder, at de spillerne må tage samtlige skoledage fri i uge 38. Men det er ikke den største udfordring for Ida-Marie, der til daglig går på Københavns Idrætsefterskole – en efterskole, hvor elitesportsudøvere har gode muligheder for at kombinere skole og landshold. De 18 spillere går en hård uge i møde med landsholdet, hvor dagenes program enten består af en landskamp eller træningspas i ni dage. Men når Ida-Marie igen er hjemme fra Israel, så er det igen i Brøndby IF, at hendes fokus ligger:

”Lige nu så arbejder jeg på at bibeholde min position i Brøndby. Det er vigtigt, for hvis man ikke spiller i klubben, så har landstrænerne ikke mulighed for at bedømme dig. Så mit mål er at arbejde hårdt i klubben, så jeg kan fastholde min plads på landsholdet fremover”.

ida-marie-1