AABYBRO EFTERSKOLE NORDJYSKE MESTRE FOR 3. ÅR I TRÆK

0
1797

Med en finalesejr på 3-1 over Skyum Idrætsefterskole sikrede pigerne fra Aabybro Efterskole sig ikke bare titlen som nordjyske mestre, men også den direkte kvalifikation til DM for efterskoler senere på året.


nm-2016-2
Aabybro-anfører Stine Naur modtager pokalen efter finalesejren over Skyum.

Traditionen tro lagde Thisted FC baner til de nordjyske efterskolers prestigefyldte finalestævne i fodbold. Efter et indledende gruppespil tidligere i september var 4 hold klar til finalerunden. I semifinalen stod Aabybro Efterskole over for de lokale rivaler fra Ingstrup. Det blev dog en kamp uden den store spænding, da Signe Andreassen, der normalt spiller fodbold i Fortuna Hjørring, efter få minutter resolut scorede til 1-0. Herefter overtog AaB-spilleren og anfører Stine Naur hovedrollen i kampen, da hun trods sin position i det centrale forsvar scorede et hattrick. Første mål kom efter et præcist hjørnespark fra Laura Grøn, der tidligere i september blev landskendt, da hun scorede et fantastisk mål for U17-landsholdet, der gik viralt på nettet og blev vist flere gange på TV2 sporten. Efterfølgende scorede Stine direkte på frispark inden et langskud fra ca. 35 meter snød Ingstrups målvogter. Dette hattrick var dog ikke kampens eneste, da den tidligere Løgstør/Nibe-spiller Amalie Vestrup efterfølgende blev sat på banen og ikke ville stå tilbage for Stine og ligeledes scorede 3 mål. I slutminutterne fik Ingstrup pyntet på resultatet med en scoring til 1-7 – og Aabybro var således klar til finalebraget mod Skyum.

Da Aabybro pigerne tidligere på året mødte pigerne fra Skyum havde de tabt 3-0 – godt nok med en svækket opstilling, da 6 af pigerne denne dag var fraværende, men det var alligevel med stor respekt for modstanderen, at Aabybro gik på banen. Det viste sig dog hurtigt, at Aabybropigerne var overlegne i spillet, og midt i første halvleg kunne Signe Andreasen gør det til 1-0 på et flot gennemspillet mål. Aabybro sad generelt på spillet, men effektiviteten fra semifinalen udeblev, og i løbet af 2. halvleg kom Skyum mere med i spillet uden dog for alvor at blive farlige. Først i kampens tillægstid kommer Skyum frem til en egentlig chance efter et hjørnespark, og scorer uden chance for målvogter Emilie Kristensen, der faktisk får fingrene på det ellers velplacerede skud. Således endte den ordinære kamp 1-1 og holdene måtte ud i yderligere 2 x 5 minutters forlænget spilletid. Her fortsatte billedet fra den ordinære kamp med Aabybro-dominans uden den store effektivitet, og således begyndte begge hold at indstille sig på at kampen skulle afgøres fra straffesparkspletten. En anden AaB-spiller Emilie Bundgaard havde dog andre planer, og satte sig resolut  igennem i feltet, og via vilje og aggressivitet kunne hun prikke bolden over stregen til 2-1. Skyum kastede efterfølgende alt frem, blot for igen at blive straffet, da den tidligere Team Viborg-spiller Natasja Garner kunne lukke kampen til 3-1 og sende guldmedaljerne til Aabybro for 3. år i træk – og samtidig sikrede hun, at Aabybro Efterskole som første hold er kvalificeret til årets DM, der spilles i Vivild i maj.

Stemningen i bussen på hjemturen var helt i top, da det ikke kun var pigerne fra Aabybro, som blev nordjyske mestre – også skolens drenge 1 blev vindere af DM-rækken, imens 2. holdet ligeledes blev mestre i rækken for skolernes 2. hold.

nm-2016

Aabybro Efterskoles hold bestod af: Emilie Kristensen (Rosendal/Hobro), Marie Schjøtt (Tidl. Fortuna Hjørring), Nanna Knudsen (Fortuna Hjørring), Stine Naur (AaB, tidl. Aars), Ida Thaysen (Sindal), Gry Thrysøe (AaB), Emilie Bundgaard (AaB), Laura Grøn (Fortuna Hjørring), Natasja Garner (Fortuna Hjørring, tidl. Team Viborg), Emma Dela Skov (tidl. Fortuna Hjørring og Skagen), Signe Andreassen (Fortuna Hjørring), Amalie Lind Vestrup (tidl. Løgstør/Nibe), Sara Rosenørn (SVIF), Johanne Urth (Jetsmark IF), Nanna Tolsgaard (Vodskov/Hjallerup) og Iris Hansson (Silkeborg). Desuden var Line Grøn (Fortuna Hjørring) fraværende pga. en skade.