Mejrups årgang 2004 satser nu på 11 mands fodbold

0
2121

Det har været et super efterår i vestrækken for Mejrups U13 piger. De første syv kampe blev vundet, siden er det blevet til nogle nederlag, men holdet fører fortsat rækken, selv om det ikke er det primære mål, fortæller Mejrup i en mail til FODBOLD FOR PIGER:

”Vi spiller stadig flot og udviklende fodbold. Og vi suger til os, når vi bliver udfordret, som vi er blevet i kampene mod henholdsvis Aab og AC Silkeborg i Vestrækken, men også i pokalnederlaget mod Kolding B har vi lært meget. Vi kikker hele tiden imod de hold, som på sigt vil have DBU´s interesse. Og her kan vi lære noget i det aggressive duelspil, som både Kolding og Aab fik vist. Hvis vi får bygget mere på pigernes duelspil defensivt, så bliver det rigtig spændende for pigerne,” siger træner Jan Hansen.

Mejrup og ATI Fodbold har gennem efteråret haft et frivilligt talentsamarbejde sammen med spillere fra Skive IK, Spjald IF, Ikast KFUM, Højslev IF, Lemvig GF og Videbæk IF. Her har spillene deltaget i fællestræning med Mejrup på deres kunststofbane om fredagen. Dette samarbejde fortsætter gennem vinteren og udbygges evt. med spillere fra henholdsvis Horsens og Kolding, som også har deltaget i fælles træning med ATI i Ikast.

Her har fokus alene været på de tekniske elementer: Finter, pasninger, første berøringer og driblinger. Og pigerne har taget godt imod træningen. Udviklingsmæssigt har vi fulgt rigtig mange af holdene i deres turneringer. Og her har vi kunnet se en god udvikling hos de spillere, som har deltaget i samarbejdet.

mejrup-holdbillede

Øger træningen

Mejruppigerne trapper nu træningen op gennem vinterperioden. Der laves 2-3 træninger om ugen udendørs, 1 gang indendørs og kampe både udendørs og indendørs i samme uge.

Der er ligeledes lavet et samarbejde med Holstebro Atletikklub, hvor fokus vil være på forbedre pigernes acceleration inden for de første 5 sekunder samt fokus på den individuelle løbestil for at forbedre denne hos spillerne. Pigerne skal igennem et 7 ugers forløb, hvor der tages udgangspunkt i to test, som viser, hvor hurtig deres acceleration er og hvor stor kraft pigerne har i deres ben – dette sammenholdes med en sluttest til videre arbejde hjemme i klubben efter forløbet.

Mejrup fortsætter nu et nyt samarbejde gennem vinteren. Sammen med AC Silkeborg, Kolding B, FC Horsens, Varde IF, Lyseng IF, Hviding IF og BM/Odense Q har vi lavet vores egen privatturnering i samarbejde med DBUJylland og ATI. Konceptet går ud på, at klubberne møder hinanden gennem 7 kampe på diverse kunststofbaner rundt om i Jylland og på Fyn. Træningskampene er en slags parallel til drengenes Golden League, som bliver afviklet over 3 halvlege, og hvor fokus alene er på udvikling og tilvænning til 11 mandsfodbold.

Der er ingen stillinger og resultater i denne pigeturnering. Pigerne må ikke ”pakke” sig for at vinde kampene, med mindre det er en del af at udvikle på pigernes taktiske forståelse.

Holdene slutter turneringen med at samles på BGI akademiet i Hornsylt til et afsluttende stævne, hvor også topholdene fra ØST rækken deltager.

Så alt i alt har Mejrup lagt nogle gode forberedende rammer til 11-mandsturneringen i foråret.