KoldingQ U16 piger prøver kræfter mod de store

0
1965

Der bliver trænet hårdt på KoldingQ’s U16V hold, der består af 01’ere, 02’ere og en enkelt 03’er.
Med en målsætning om at skabe nye standarder for dansk U15-U16 pigefodbold, bliver der løbet masser af meter, øvet første-berøringer og pasninger i tusindvis, og trænet kompetencer, som ikke alle U16 pigehold mestrer.

Og det virker. Efter efterårets første ni kampe i Jyllands bedste U16 række, har KoldingQ vundet samtlige ni kampe, med en målscore på hele 40-4. Dog blev efterårets første sejr vekslet til et skrivebords-nederlag på 0-3. Det skete efter en kommunikationstvist om et spillercertifikat mellem efterskole og kampfordeler.

“Især har udvikling af det kollektive pres, stor hårdhed i duellerne, aftalte løbemønstre, samt fokus på det at kunne overføre mest muligt fra træningsøvelser til kampsituationer, haft den ønskede effekt.
I samtlige 9 kampe har pigerne holdt modstanderne nede på maks. 3 chancer og har holdt nullet hele 6 gange, blandt andet de seneste 5 kampe,” skriver KoldingQ til FODBOLD FOR PIGER.

Kamp mod U18 DM-hold fra Vildbjerg

Som belønning for den gode udvikling, blev der arrangeret en træningskamp for pigerne mod et af landets pt. mest formstærke U18DM hold, Vildbjerg, som har vundet over Fortuna Hjørring og Brøndby i de seneste to U18DM kampe.

“Vildbjergs U18DM hold blev som forventet noget af en mundfuld for vores U16V piger, men pigerne leverede en super flot indsats og kan med stolthed sige, at de periodevis fint kunne være med.
I den første halve time af kampen lykkedes det endda KoldingQ’s U16 piger at forpurre Vildbjergs opbygningsspil i sådan en grad, at Vildbjerg blev fremprovokeret til at lave flere boldtab på egen banehalvdel, og af og til blev presset til at sende læderet ud over sidelinjen,” skriver KoldingQ.

Det var også et boldtab, som gav KoldingQ en scoring til 1-0 efter en effektiv omstilling. Det udløste et stort jubel hos Kolding-pigerne.

“Vildbjerg får efter de første 30 min. lidt bedre fat, og får bragt spillet længere frem på banen og scorer fortjent til 1-1 lige inden pausen.

I 2. halvleg formår KoldingQ at holde Vildbjerg fra de helt store chancer i det første kvarter, men i den sidste halve time løber de dygtige Vildbjerg piger fra de yngre Kolding piger, og vinder fortjent 3-1.
Trods nederlaget kan KoldingQ pigerne absolut være stolte af præstationen, og ikke mindst være stolte af at de har rykket sig så meget, som de har, på bare 2,5 måned………..

For både piger og trænere, samt forældre på sidelinjen, var det en super fed kamp at være en del af.
– En kamp i højt tempo, som de unge KoldingQ piger kan lære så vildt meget af………..

Tak for kampen til et dygtigt og spændende Vildbjerg hold,” skriver KoldingQ.

KoldingQ U16 Vest og Vildbjerg U18 DM.
KoldingQ U16 Vest og Vildbjerg U18 DM.