AaB’s U18 DM pigernes udvikling efteråret 2016

0
1139

AaB’s U18 DM pigehold slutter efterårssæsonen på en tilfredsstillende 7. plads og fortsætter deres udvikling både for den individuelle spiller og som hold ind i forårssæsonen.

KLUBNYT

Af U18 DM holdleder Pia Nielsen

AaB’s U18 piger gik i starten af 2016 ind i sidste halvår af U17DM rækken. Holdet spillede sig til en tilfredsstillende 6. plads og havde endnu engang vist sit værd i rækken. Holdet har i efteråret spillet i U18 DM-rækken og kunne dermed gøre brug af de samme spillere med nogle få rokeringer, idet holdet både mistede nogle spillere, men også fik nye og frisker kræfter til truppen.

Efter sommerferien gik holdet ind i en ny sæson og en spændende periode med en masse forandringer og nye tiltag. Dette inklusive en helt ny trænerstab i form af cheftræner Finn Christensen, assistenttræner Thomas Bjerregaard og målmandstræner Kim Brohus. Dette team skulle flytte pigerne og holdet endnu længere.

Holdet startede sæsonen ud med at tage til Vildbjerg Cup, som både trænere og spillere nød meget godt af.  Her kunne spillere og trænere tage sig tid til at lære hinanden at kende både på og udenfor banen.

Pigerne tog positivt imod alle forandringerne i starten af nuværende sæson, og det var med til at forbedre holdet med længder.

Dog stoppede de nye tiltag ikke der, idet AaB’s ledelse også valgte at ansætte Pernille Skall som kostvejleder, mentaltræner og uddannelsesansvarlig. Der er dermed blevet sat fokus på pigernes personlige og mentale udvikling samt givet støtte til at få uddannelse og fodbold til at hænge sammen på en fornuftig og balanceret måde. Pernille hjælper holdet med mentalt at forberede sig til præstation og med mentalt at være til stede til træning og kamp og holde fokus.

DBU har stort fokus på det pionerarbejde, som AaB laver indenfor det mentale felt og i starten af det nye år, har DBU bedt os præsentere vores erfaringer indenfor feltet for de andre licensklubber på et seminar. Vi ser meget frem til at bidrage med vores viden og læring og til at få feedback fra de andre klubber.

Derudover har truppen deltaget i en ugentlig TRX-træning og intervaltræning ved Fysio Danmark – Arkadens fysioterapi, hvor trænerne Rasmus Lynge Pedersen og Morten Skjoldager presser pigerne til det yderste for at skabe fysisk styrke og dermed forhindre mange skader i at opstå.

Alle disse nye tiltag, som i år har været omkring truppen, har skabt et endnu mere elitært fodboldmiljø med fokus på både holdet og den enkelte spiller.

Pigerne har det sidste halve år vist, at til trods for, at de har afgivet de fleste årgang 1999’ere til klubbens 1. divisionshold, så kan de sagtens følge med i Danmarks bedste pigerække. Flere af AaB’s U15 og U16 spillere trænere 1-2 gange i ugen med U18 truppen og har også fået spilletid på U18, og således viser AaB også i handling, at der er fokus på udvikling. På samme vis har U18 spillere fået muligheden for at træne og spille med 1. division, og vi synes godt at vi kan være stolte over, at AaB er en klub, hvor man får alle muligheder for at udvikle sig og blive prøvet af på højere niveau, hvis man har et potentiale og den rette indstilling.

AaB’s U18 DM trup ligger i skrivende stund på en 7. plads, men har 1-2 kampe mindre i støvlerne end både de foranliggende og bagvedliggende hold.  Spillere og trænerne er tilfredse med den nuværende placering, og har samtidig store forventninger til foråret, hvor der skal spilles 14 turneringskampe, hvilket er mere end 1 kamp i snit pr. uge. Vi håber på et rigtig godt kamp-flow og vores målsætning er en slutplacering blandt den bedste halvdel af landets bedste U18 række og samtidig have sikret, at alle spillere i og omkring truppen har været i en positiv udvikling.