Cathrine var skadet i et år – nu spiller hun 3F

0
1250

18-årige Cathrine Buccat spiller 3F-Liga i KoldingQ og har oplevet fodbolden på godt og ondt. Flere længerevarende skadesperioder har præget hendes karriere og i hele skoleåret 13/14 var hun ude med en lyskeskade. Trods de mange skader har Cathrine alligevel kæmpet sig til en plads på 3F-holdet i Kolding, og nu vil det unge talent gå all-in på fodbolden – for i Cathrines situation, så har skadesperioderne kun øget motivationen til at nå endnu længere med fodbolden.  

Af Andrea Signe Trolle

”Jeg fik en lyskeskade, da jeg startede på efterskole i 9.klasse og nogle få år forinden havde jeg været ude et halvt år med en fibersprængning. Lyskeskaden fulgte mig hele efterskoleopholdet, hvor jeg også spillede i BSF og kun kunne følge med fra sidelinjen både på skolen og i klubben.

Det kan uden tvivl være hårdt mentalt, når længerevarende skadesperioder forhindrer i at deltage i træningspas og kampe. Det kan Cathrine Buccat nikke genkendende til:

Jeg var selvfølgelig meget mentalt ramt af ikke at kunne spille. Men jeg formåede alligevel at fastholde motivationen ved hele tiden at lave mine øvelser og holde et program, som jeg havde fået tildelt af min fysioterapeut. Jeg måtte også supplere med svømning, cykling og styrketræning for at fastholde formen. Selvom det ikke var det samme som at spille, så fik jeg ved at holde programmet en følelse af, at det var et realistisk mål at komme tilbage.”

15139424_10208141133790274_2117419759_n

Efter et langt år uden fodbold fik Cathrine alligevel spillet sig til en plads på U17 DM holdet i BSF. Men selvom et år uden boldberøring betød et års mangel på træning, så har skadesperioden også haft positive effekter på både hendes spil og hendes motivation:   

”Da jeg kom tilbage fra skaden havde jeg et godt år, hvor min daværende træner fik øjnene op for mig og mine kvaliteter på trods af jeg havde været ude så længe. Jeg udviklede mig derfor meget rent fodboldmæssigt det år, men det gav mig også et større gå-på-mod, at jeg havde været skadet, fordi jeg havde ekstra meget at indhente.”

Nu spiller Cathrine Buccat 3F-liga fodbold vest for Storebælt, efter hun i sommer traf en markant beslutning om at flytte til Kolding for at udvikle sig på fodboldbanen:

”Jeg skiftede fra BSF til Kolding i sommer, hvor jeg så også flyttede til et kollegium og startede i 3.g Munkensdam Gymnasium. Jeg har selvfølgelig mistet kontakten til nogle af mine venner på Sjælland, men ellers så fungerer det godt for jeg har også fået nye venner her i Kolding. I starten skulle jeg lige etableres på holdet og kæmpe mig til en plads. Men nu går det kun fremad – også i forhold til spilletid.”

15139761_10208141133870276_1084578724_n

Det har til tider har været en hård kamp for Cathrine, hvor skaderne har forhindret hende i at spille, men det har til gengæld ikke fjernet motivationen hos den unge spiller. Nu hvor skadesperioderne på nuværende tidspunkt er lagt på hylden, kan Cathrine Buccat fokusere på sin træning, så hun kan opfylde sine fodboldvisioner:    

”Jeg har fire holdtræningspas om ugen, en kamp og så supplerer jeg selv med løbe- og styrketræning. Selvom jeg kan have lidt travlt, så handler det mest af alt om planlægning og så kan det sagtens fungere. Når jeg afslutter 3.g, så vil jeg gerne have et sabbatår, hvor jeg kan fokusere 100% på fodbolden. Min drøm er at spille professionelt først og fremmest i Danmark, men senere i udlandet – og hvis det er realistisk, så drømmer jeg også om landsholdet.”

15128744_10208141133830275_988763301_n