Portræt af en ildsjæl

0
954

Hun blev kåret som årets leder i AaB i 2014. Hun har været medlem af klubben i 33 år, hvor hun har spillet på klubbens førstehold fra første dag, hun kom til AaB. Hun startede i AaB som 14 årig, hvor hun fik dispensation til at spille senior, idet hun var udtaget til regionsholdet i JBU. Hun hedder Anna Larsen. Hun er 47 år, og hun har været formand for AaB’s kvinde-/pigeafdeling siden 2011.

KLUBNYT

Skrevet af AaB kvinde-/pigeafdelingens web udvalg, Betina Kowalski

Til daglig driver hun siget eget HR og rekrutteringsfirma Hviid & Larsen med 3 ansatte, og derudover deltager hun med sin viden og arbejdskraft i forskellige grupper under DBU samt DGI.

I AaB regi er hun ansvarlig for alt det sportslige samt økonomien i kvinde-/pigeafdelingen samt mange daglige gøremål, hvor opgaver som at holde kontakten til andre klubber, kontakten til DBU, lave sponsoraftaler, lave økonomiopfølgning fylder mest i dagligdagen. Ligeledes forsøger hun at være tilstede ved alle de kampe, der bliver spillet på hjemmebane i kvinde-/pigeafdelingen.

Derudover sidder Anna i bestyrelsen for AaB af 1885.

Anna er drevet af en passion for AaB’s kvinde-/pigeafdeling. Hun brænder for at udvikle og give pigerne nogle muligheder, som hun aldrig rigtig selv fik lov til at opleve i sine mange år på førsteholdet i AaB.

I AaB’s kvinde-/pigeafdeling arbejdes med visionen:

”at udvikle, tiltrække, producere og fastholde spillere til brug på alle niveauer med henblik på at være den førende klub i Aalborg og omegn. Visionen er at blive en del af toppen i dansk kvinde- og pigefodbold”.

På nuværende tidspunkt har AaB’s kvinde-/pigeafdeling primært elitehold. Der arbejdes dog ihærdigt på også at skabe et godt fundament for breddefodbold.

I 2011 startede en lille gruppe frivillige ”AaB Talentcenter for piger” op. Et forum, der gav talentfulde piger i 11-13 års alderen mulighed for at træne sammen med andre ligesindede fra hele Nordjylland og afprøve deres talent. Nu kun få år senere har AaB hold i de bedste rækker i U13 Vest, U14 Vest, U15 Vest, U16 Vest, U18 DM og 1. division.

Der er lang vej for de talentfulde piger fra de bedste rækker til landsholdet, og det er også kun de færreste, der kommer til at leve af at spille fodbold, trods de mange timer pigerne lægger i det at forfølge deres drøm, og derfor finder Anna det meget vigtigt at sikre, at pigerne får en masse fantastiske oplevelser i deres tid som elitespillere i AaB.

Anna udtaler herom, ”at det bedste ved at være formand for pigerne i AaB er, at man altid bliver mødt med et kæmpe smil fra pigerne. Nogle kommer og giver et kram, og de ved, at jeg altid er klar til en snak, hvis de har behov for det”.

Endvidere udtaler Anna. ”Jeg er stolt over at se, at alt det hårde arbejde har båret frugt. Det skyldes til dels alle de dygtige frivillige, vi har i kvinde-/pigeafdelingen. Uden dem var vi ikke nået så langt. Før kiggede vi efter alle de andre for at lære og indsamle viden, men nu efter kun 5 år er AaB kommet på landkortet og andre klubber kontakter nu os for at høre, hvordan det er, at vi gør det”.

Anna er mor til 2 børn på 22 og 27 og farmor til 2 på 3 måneder og 6 år. Hun stammer oprindelig fra Nykøbing Mors, men flyttede som barn til Aalborg med familien. Hun har altid været en aktiv pige. Hun startede selv med fodbold som 7-årig. Hun er en glad og positiv person, der arbejder meget målrettet og med fuld skrue, når først hun har sagt ja til noget, som hun tror på.